Около 7,8 милиона души в Латинска Америка и Карибския регион

...
Около 7,8 милиона души в Латинска Америка и Карибския регион
Коментари Харесай

Крайна бедност грози нови близо 8 млн. души в Латинска Америка

Около 7,8 милиона души в Латинска Америка и Карибския район са изложени на риск да изпаднат в последна беднотия заради инфлацията и забавянето на икономическия напредък. За това предизвести Икономическата комисия на Организация на обединените нации за Латинска Америка и Карибите (ECLAC), оповестява " Франс прес ".

Те биха се прибавили към останалите 86,4 милиона души в района, които към този момент се намират в тази обстановка.

" Това е единствено, като се вземат поради инфлацията и растежът. Ако прибавим обстоятелството, че визира дамите доста по-силно (по отношение на утежняването на приходите и обстановката с трудовата претовареност при дамите заради пандемията), неофициалните браншове и това, че няма запаси за възстановяване на общественото състояние, тогава въздействието на обстановката може да бъде още по-голямо ", уточни краткотрайно изпълняващият длъжността общоприет секретар на ECLAC Марио Чимоли.

Според Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации продоволствената неустановеност значи риск за човек да няма достъп до " задоволително, безвредна и питателна храна, която да дава отговор на ежедневните му енергийни потребности и хранителни желания за деен и здравословен живот ".

Бедността нараства поради срутва на икономическия напредък, който през 2022 година е приблизително към 1.8% - троен спад по отношение на миналогодишния от 6.3%,.

Въпреки че по-рано ECLAC предвижда напредък от 2,1% за района през тази година, след това поправя цифрата надолу поради войната в Украйна.

Общо близо 95 млн. души към този момент страдат от продоволствена рецесия в района.

Според Комисията годишната инфлация се е повишила до 8,1% през април по отношение на 6,6% до края на 2021 година, като упованията са да остане висока.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР