Около 61 милиона избиратели в Турция гласуват днес за местни

...
Около 61 милиона избиратели в Турция гласуват днес за местни
Коментари Харесай

Турски избирател упражни правото си на глас, облечен като космонавт

Около 61 милиона гласоподаватели в Турция гласоподават през днешния ден за локални органи на властта за идните 5 години. Някои от тях се явиха в изборните секции с забавни, а в някои случаи и занимателни дрехи, разяснява Българска телеграфна агенция.

В град Дюздже състезателят по Муай-тай Мухамед Бишгит се яви за гласоподаване в костюм на космонавт. По думите на 34-годишния състезател, костюмът е направен по негов дизайн.

“Аз се въодушевих от първия турски космонавт Алпер Гезеравджъ. Неговото име се записа със златни букви в историята на космонавтиката. Гордея се с него, по тази причина взех решение да се явя да гласоподавам облечен като космонавт. Мечтата ми е един ден и аз да полетя в Космоса. Днес гласувах, с цел да се реализира фантазията ми ”, сподели Мухамед Бишгит.

В южния град Адана 69-годишният Хюсеин Шен се яви да гласоподава облечен като крал с корона и облекла в оранжев и бял цвят, които по думите му са знаците на Адана.

“Дойдох да гласоподавам с одеждите, с които са привикнали да ме виждат моите съграждани. Смятам, че по този метод вършим добра реклама на нашия град. Съгражданите ми са щастливи, аз също ”, сподели той.

По улиците на града доста хора си вършат фотоси с него.

Друг гражданин на Адана - 63-годишният пенсионер Шахин Юнал, пък гласоподава с обичайно облекло за този край - шалвари, каскет, броеница.

“Днес е значим ден, гласуваме за нашия град. Искам да се запомни. Затова се облякох с нашето обичайно облекло. Нашият квартал е най-старият и аз доста държа на запазването на традициите. Особено скъпа е броеницата, която в никакъв случай не не помня, даже когато излизам от къщи ”, сподели той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР