Около 600 проруски настроени демонстранти се включиха в автошествие от

...
Около 600 проруски настроени демонстранти се включиха в автошествие от
Коментари Харесай

Протести в подкрепа на Русия и контрапротести в поддръжка на Украйна в Германия

Около 600 проруски настроени стачкуващи се включиха в автошествие от 350 коли в Хановер в поддръжка на Русия. По същото време в центъра на северния немски град се организира контрапротест в поддръжка на Украйна с присъединяване на към 700 души, заяви локалната полиция, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Участниците в автошествието, които развяваха съветски и няколко немски флагове, стачкуваха против дискриминирането в Германия към руснаците след нашествието в Украйна.

Полицията съобщи, че са сложени заграждения, които да отделят проруските протестиращи от контрадемонстрантите, и добави, че дотук митингите минават спокойно.

В Германия живеят към 235 000 съветски жители, по данни на управляващите от края на 2020 година Според статистиката преди нашествието в страната е имало и към 135 000 украински жители, само че след началото ѝ са пристигнали още към 300 000.

Във Франкфурт проруски стачкуващи се събраха в центъра на града за поход, откакто управляващите не им разрешиха да провеждат автошествие, оповестиха локални медии.

На две други места в града се събраха контрадемонстранти, които носеха транспаранти с надпис " Спрете войната " и бяха с изрисувани по лицата украински флагове.

Полицията във Франкфурт съобщи, че е прекомерно рано да се каже какъв е бил броят на присъединилите се в протестните акции.

Местните управляващи чакаха към 2000 души на проруското шествие. Те предизвестиха авансово, че въпреки стачкуващите да имат право да се съберат, съветска военна агитация или поддръжка за съветската експанзия няма да се толерират.

" Няма да позволим нашето фундаментално право да се събираме и да протестираме да бъде употребявано за съветска военна агитация по немските улици ", сподели в петък пред локални медии вътрешният министър на провинция Долна Саксония Борис Писториус.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР