Около 58 000 домове останаха без електричество, след като циклонът

...
Около 58 000 домове останаха без електричество, след като циклонът
Коментари Харесай

58 000 домове без ток заради циклона Габриел в Нова Зеландия

Около 58 000 домове останаха без електричество, откакто циклонът Габриел връхлетя северната част на Нова Зеландия. Властите издадоха предизвестия за мощни дъждове и ветрове, а стотици полети бяха анулирани. В някои региони е оповестено изключително състояние, оповестява БиБиСи, написа.

Това се случва седмици откакто Оукланд и близките региони бяха наранени от рекордни превалявания, които провокираха наводнения и убиха четирима души.

Министърът за ръководство на изключителните обстановки Киърън МакАнулти сподели на брифинг за медиите, че държавното управление обмисля оповестяването на национално изключително състояние едвам за трети път в историята на страната.

МакАнулти добави, че понеделник ще бъде " сериозен ден " заради доста рисковата композиция от мощни ветрове и пороен дъжд. Ветрове със скорост до 140 км/ч удариха региона на Нортланд, до момента в който Оукланд Харбър Бридж беше разтресен от пориви от 110 км/ч.

По думите му може да отнеме дни за възобновяване на електрозахранването в засегнатите региони, защото не е безвредно да се работи при такива метеорологични условия.

Вече е оповестено изключително състояние в пет северни района, в това число Оукланд. Това дава на локалните управляващи по-голяма власт да реагират при рискови обстановки и им разрешава да лимитират пътуванията и да дават помощ.

Въпреки че циклонът към момента не е достигнал сушата, той към този момент събори дървета, повреди пътища и прекъсна електропроводи. Много учебни заведения и локални държавни уреди в Оукланд и Северния остров са затворени. Властите помолиха хората да не пътуват, в случай че е допустимо.

Циклонът е второто значимо метеорологично събитие, което засегна Оукланд и Северния остров единствено за няколко седмици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР