Около 5000 г. пр. Хр., една от най-големите и мощни

...
Около 5000 г. пр. Хр., една от най-големите и мощни
Коментари Харесай

Viasat History представя нов сериал за Египет

Около 5000 година прочие Хр., една от най-големите и мощни империи в историята се заражда по поречието на Нил – това е античният Египет.

 

Цялата арка на развиване на антично египетската история се разкрива в нов пленяващ и исторически проницателен документален сериал. Древният Египет – хрониките на една империя дебютира по Viasat History в Централна и източна Европа на 5 октомври, сряда, от 22:00 часа и ще разкрие достиженията на египтяните в ръководството, културата и обществото посредством проява на високата му просвета от интернационалните учени и откриватели.

 

Първата страна в историята съществува от повече от 3000 години – това е по-дълго от която и да е нация, която съществува през днешния ден. Въпреки това, рецесии непрестанно раздирали царството и създавали безпорядък. Ето тези епизоди предизвиквали най-вече боязън у египтяните.

 

Те знаели, че единствено ред и непоклатимост водят до благополучие. Разноликата им просвета дава на египтяните еднаквост, възприятие за обединеност. Всеки от час дългите епизоди, осветява историите на пирамидите, фараоните и жреците, като обръща особено внимание на жестоки борби и безстрашни жени-лидери. Всеки епизод също отива и оттатък познатите истории и надниква в живота на елементарните хора, в мислите им – на градския служител, лекаря или фермера. Как са строили къщите си, по какъв начин са се прехранвали, в какво са вярвали. Екип от интернационалните специалисти класифицира събитията и развитията в египетската история посредством изявленията със експерти, които разрушават легенди – от археологията през египтологията до правосъдните следствия, които са обединени във впечатляващи облици, снимани на терен – измежду храмове, пирамиди и археологически разкопки по река Нил и във Великия музей на Египет.

 
Така те дружно изясняват въображаемите светове на египтяните по понятен метод и разкриват секрети от основаването на съвършените мумии и градоустройството на античните градове до най-скорошни открития по отношение на градежа на пирамидите. Исторически възстановки, инфографики, графични детайли и 3-D анимация подсигуряват преживяване, което ще ви потопи в „ Древния Египет – хрониките на една империя “! Ексклузивно по Viasat History в централна и източна Европа - от 5 октомври, всяка сряда в 22:00 часа.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР