Около 500 семейства на жертви на пандемията в Италия ще

...
Около 500 семейства на жертви на пандемията в Италия ще
Коментари Харесай

500 италиански семейства на жертви на Covid-19 искат 100 милиона евро от държавата

Около 500 фамилии на жертви на пандемията в Италия ще заведат гражданско дело с искане страната да им присъди 100 милиона евро поради съществени пропуски в ръководството на здравната рецесия, оповестиха през днешния ден медии, представени от Франс прес.

Искът е против италианския министър председател Джузепе Конте, министъра на опазването на здравето Роберто Сперанца и ръководителя на област Ломбардия Атилио Фонтана. Ломбардия беше районът, обиден най-тежко от пандемията, с съвсем 25 000 смъртни случая от общо 70 000, регистрирани на Апенините от февруари насам.

Колективният иск беше предшестван от към 300 обособени наказателни каузи по данни на асоциацията на близки на жертви на ковид " Нои денунчеремо " ( " Ще ви съдим " ), импортирани през последните месеци, основно в прокуратурата в Бергамо.

Прокуратурата води няколко обособени следствия, свързани с тази покруса, показва Агенция Франс Прес.

Адвокатите на асоциацията настояват, че районните управляващи в Ломбардия и централното държавно управление са позволили съществени пропуски при организирането на реакцията на пандемията, заяви през днешния ден на уеб страницата си локалният ежедневник " Бергамонюз ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР