Около 500 млн. пчели са умрели за три месеца в

...
Около 500 млн. пчели са умрели за три месеца в
Коментари Харесай

Половин милиард пчели за умрели за три месеца в Бразилия

Около 500 млн. пчели са умрели за три месеца в северните щати на Бразилия, написа “Блумбърг”. Като причина се показва потреблението на рискови пестициди и е допустимо до края на годината броя да се усили.

В множеството изследвани пчели са открити следи от пестициди, които съдържат неоникотиноиди и фипронил, които са неразрешени в Европа.
Холандия трансформира 300 автобусни спирки в дом за пчели (СНИМКИ) Изчезването на пчелите е една от най-големите закани за екосистемата
Някои пчелари оповестяват за големи загуби, като един от тях е Алдо Мачадо Дос Сантос – вицепрезидент на съюза на пчеларите в Бразилия. По думите му десетки хиляди от пчелите му са умрели в първите 48 часа, откакто се появили признаци на заболяване. Според него инфектираните с пестициди пчели са популяризирали нездравословните субстанции и по тези, които не са имали контакт с тях и по този начин броя се е нараснала.

От 1990 година до 2016 година Бразилия е нараснала потреблението на пестициди със 770%. Разследване на “Грийнпийс” е разкрило общо 193 химикала, които са неразрешени за потребление в Европа, само че са регистрирани като безвредни в Бразилия в последните три години.
Дивите пчели понижават Точните аргументи са неразбираеми, само че измененията в климата може да са една от тях
Все още не е ясно дали ще има реакция от страна на управляващите в Бразилия и дали потреблението на пестициди ще бъде лимитирано.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР