Около 50% от заявилите желаниe общопрактикуващи лекари в София са

...
Около 50% от заявилите желаниe общопрактикуващи лекари в София са
Коментари Харесай

Д-р Георги Миндов съобщи кога ще има най-много желаещи за ваксина

Около 50% от деклариралите желаниe общопрактикуващи лекари в София са имунизирани. Това са към 350 души, заяви в телевизионно изявление доктор Георги Миндов, ръководител на Организацията на общопрактикуващите лекари в София.

Общо деклариралите са 690, което е 90 на 100 от тези в столицата, добави той.

София не е завършила фаза 1 на имунизацията, а когато всички здравни служащи се ваксинират, тогава публично ще стартираме със описите за пациентите, изясни още лекарят.

Той добави, че сред 2-3% от неговата пациентската листа са декларирали предпочитание за имунизация. Д-р Миндов не може да каже доста или малко е това. Притеснявам се, че ще има взрив, хората ще се престрашат в последния миг. Ще има искащи преди курортния сезон - лятото, допусна общопрактикуващият доктор.

Д-р Миндов изясни, че при всеобщата имунизация се притеснява, че лекарите няма да могат да се занимават с другите пациенти: "Защото чисто административно на човек ще отнеме 20-30 минути, другояче да се сложи имунизацията е 5 секунди.

За да сме пълноценни, би трябвало да мислим по какъв начин ще се провежда времето за имунизиране, сподели още експертът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР