Около 50 милиона лева са необходими за довършването на стадион

...
Около 50 милиона лева са необходими за довършването на стадион
Коментари Харесай

Стадион Варна ще струва 70 милиона лева

Около 50 милиона лв. са нужни за довършването на стадион „ Варна ”, а крайната стойност на цялото оборудване е 70 милиона лв.. Това заяви в обзорното предаване на Радио Варна „ Позиция ” общинският консултант Димитър Карбов, който е представител на общинския съвет в взаимното сдружение „ Спортен комплекс Варна ”. Карбов подсети, че са завършени 2/3 от грубия градеж на стадиона и акцентира, че оборудването се строи на цени много под европейските:

Остава да се изградят три трибуни и игрището, което е една дребна част от самото задание.

Капацитетът на стадион „ Варна ” може да бъде повишен от 23 на 40 хиляди души, в случай че страната отпусне пари за това, сподели още Димитър Карбов във връзка вероятността оборудването да одобри мачове от Европейско състезание по футбол.

Общинския транспортьор „ Градски превоз “ е едно сдружение което обичайно излиза на загуба, тази година не прави изключение, загубата е в размер на 3 милиона лв., сподели още общинският консултант. Той разяснява и дебатите на последната сесия във връзка себестойността на билета:

Изчислено е, че цената би трябвало да е 1,68 лв., т.е. в този момент билетчето коства с 68 стотинки по-малко от действителното.

Според Димитър Карбов, главните аргументи за загубата на " Градски превоз " са: амортизирания парк на сдружението, неосъществения в целокупност план за Интегриран градски превоз и неналичието на всички нови рейсове, планувани по плана. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР