Около 46% от българите са разочаровани от политическата ситуация у

...
Около 46% от българите са разочаровани от политическата ситуация у
Коментари Харесай

Маркет Линкс: Близо половината българи са разочаровани от политическата ситуация у нас

Около 46% от българите са разочаровани от политическата обстановка у нас . Това сочат данните от изследване на Маркет Линкс. То е извършено взаимно с БиТиВи измежду 1046 пълнолетни жители в интервала 30 март - 7 април по методите директно изявление и онлайн анкета.

Проучването отразява и други страсти, свързани с политическата обстановка в страната. 18% от интервюираните изпитват боязън, други 14 % - яд. Четири % от интервюираните изпитват боязън, също толкоз опасност.

Седем % от интервюираните не изпитват никакви страсти, свързани с политическата обстановка. 2 % изпитват успокоение, а 5 -сигурност. Никой от респондентите не изпитва положителни страсти като благополучие и сигурност.

Участниците в изследването слагат оценка 2,8 по 6-балната система на държавното управление на Николай Денков.

Проучването на Маркет Линкс ревизира и моментните електорални настройки. Според данните, в случай че изборите бяха през днешния ден в Народното събрание щяха да влязат пет партии.

ГЕРБ-СДС остава първа политическа мощ с 25,5% поддръжка. На втора позиция се подрежда ПП-ДБ със 17,1%. Челната тройка се добавя от Движение за права и свободи с 11 %. Възраждане печели 10,3% поддръжка. Българска социалистическа партия печели 8,7%. Има Такъв Народ остава под чертата с 3,9 %.

41% от респондентите са безапелационни, че ще гласоподават на изборите за Народно събрание. 22% са склонни да гласоподават. 19 % отхвърлят да отидат до урните, а други 18 не са решили.
 Галъп: ГЕРБ-СДС изпреварва ПП-ДБ с 10% при избори през днешния ден
Галъп: ГЕРБ-СДС изпреварва ПП-ДБ с 10% при избори през днешния ден

Подредбата в Народното събрание остава същата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР