Около 450 полета в 29 летища на Испания са отменени

...
Около 450 полета в 29 летища на Испания са отменени
Коментари Харесай

Стачни действия на наземен персонал отмениха стотици полети в Испания

Около 450 полета в 29 летища на Испания са анулирани поради стачка на чиновниците от наземното обслужване на самолетна компания " Иберия ". Тя започва през днешния ден тъкмо в среднощ и ще продължи до понеделник, заяви Reuters.

Малко след коледните и новогодишните празници над 45 000 души би трябвало да трансформират проектите си. Протестът съответствува и с празника на Тримата царе, който Испания отбелязва този уикенд, написа.

Причина за недоволството на личния състав е, че няма реализирано единодушие сред синдикатите и ръководещите на компанията.

Припомняме, че през септември предходната година " Иберия " изгуби концесия за обработка на полетите на 8 испански летища. Така близо 3000 чиновници бяха трансферирани към други компании. Летищните служащи се съмняват, че по този метод ще бъдат лишени от трудовите си права към " Иберия " и ще получават по-малко заплащане.

Стачката ще засегне всички 29 национални аеропорта, където самолетната компания оперира. Това включва натоварени пунктове като Мадрид-Барахас, Барселона-Ел Прат, Палма де Майорка, Малага, Аликанте, Валенсия, Севиля, Билбао, Гран Канария и Ибиса.

От протестните дейности загуби претърпяват още 90 самолетни компании, които извършват програмата на " Иберия ".

" Иберия Еърлайнс " е една от най-старите самолетни компании в Европа. Основана през 1927 година в Мадрид, тя е част от консорциума IAG (International Aviation Group).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР