Около 40% от възрастните хора в Германия твърдят, че спят

...
Около 40% от възрастните хора в Германия твърдят, че спят
Коментари Харесай

Проучване показва, че 40% от възрастните в Германия спят лошо

Около 40% от възрастните хора в Германия настояват, че спят неприятно, демонстрират резултатите  от изследване, извършено от института YouGov по поръчка на ДПА.

Общо 10% декларират, че спят " въобще не добре ", а 30% - че спят " по-скоро не добре ". За разлика от тях 45% са декларирали, че спят " по-скоро добре ", а 13% - че спят " доста добре ". Останалите не са дали информация.

Според изследването мъжете спят по-добре от дамите: 62% от интервюираните мъже са декларирали, че сънят им е " по-скоро добър/ доста добър ", а при дамите процентът е 55.

Освен това, до момента в който общо 7% " в никакъв случай " нямат проблеми със заспиването или с това да останат будни по-дълго време през нощта, 24% споделят, че това им се случва " рядко ", 33% - " от време на време ", 20% - " постоянно " и 14% - " доста постоянно ", а 2% не дават никаква информация.

И тук дамите са по-зле, откакто 40% от интервюираните представителки на нежния пол са склонни да имат " чести " и " доста чести " проблеми със съня, до момента в който при мъжете този % е единствено 28%.

Използваните данни се основават на онлайн изследване на YouGov Deutschland, в което са взели участие 2442 души от 2 до 4 август. Резултатите са представителни за популацията на Германия на възраст над 18 години.

Повече от половината от възрастните в Германия биха желали да подремват по-често, откри още изследването. 

На въпроса " Бихте ли желали да подремвате (по-често)? " 18% дават отговор " доста ", а 37% - " на драго сърце ". От друга страна, 15% са дали отговор, че " въобще не биха желали ", а 26% - че " по-скоро не биха желали ".

В източната част на страната има повече фенове на дрямката по обяд - 60%, в сравнение с в западната, където те са 54%. Освен това желанието за обедна сънливост е малко по-голямо измежду дамите, в сравнение с измежду мъжете. Една от всеки пет дами " доста би желала " да си подремва по-често, спрямо 15% от мъжете, цитира Българска телеграфна агенция.

Като цяло за страната обаче наклонността е идентична и при дамите, и при мъжете, тъй като в случай че се съберат отговорите на тези, които " доста желаят " и " обичат " да спят по-често на обяд, ще се получат 55% при мъжете и 54% при дамите.

Докато единствено 16% и 15% от по-възрастните хора - т.е. тези над 55 години - и младежите - тези на възраст от 18 до 24 години - биха желали да подремват по-често, то при възрастовата група от 45 до 54 години този % е по-висок - 22%. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР