Около 40-годишна възраст биологичният часовник на една жена е вече

...
Около 40-годишна възраст биологичният часовник на една жена е вече
Коментари Харесай

Репродуктивен специалист: Оптималната възраст за това една жена да стане майка е между 26 и 35 г.

Около 40-годишна възраст биологичният часовник на една жена е към този момент много напреднал и е желателно от доста по-рано дамите да извърнат внимание на това да станат майки. Това споделих в ефира на „ Добро утро, Европа “ репродуктивният експерт доктор Петра Македонова.

По думите ѝ съгласно статистиката, качеството на яйцеклетките след 38-годишна възраст внезапно спада, понижава и процентът на естествено зачеване – с близо 20 на 100.

По думите на доктор Македонова даже една жена да не е подготвена да стане майка, има разновидности да отсрочи майчинството. Оптималната възраст за зачеване обаче е сред 26 и 35 години, означи още експертът.

Мария Стоянова от фондация Искам бебе изясни, че посредством организацията си оказват помощ на младите дами от 18 до 29 години да превенират потребността от инвитро процедура в бъдеще.

Запознаваме дамите с това какъв брой е значимо на 25 да знаят своя репродуктивен статус, да се грижат за здравето си, да знаят какъв брой е значимо да спортуват и да се хранят вярно, сподели още Стоянова. Младите хора нямат тези познания, само че това, е се интересуват от тази тематика е извънредно значимо, изясни тя.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР