Около 40 души участваха в организирания днес на централния площад

...
Около 40 души участваха в организирания днес на централния площад
Коментари Харесай

Видинчани отново излязоха на протест срещу противоепидемичните мерки

Около 40 души участваха в проведения през днешния ден на централния площад "Бдинци " във Видин митинг против въведените със заповед на министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения. Организатор на демонстрацията е Явор Костов:
"Днес е денят, когато би трябвало да издегнем гласа си. За страдание малко хора виждаме, само че по този начин или другояче това не е чак толкоз значимо. Важно е въпреки всичко да стане ясно, че в този град има хора, които имат свободно мислене, които не са съгласни да бъдат смачкани по подобен метод, че да изгубят гласа си, да изгубят достойнстово си. "
"Противоконституционно със заповед на министър се лимитират човешките ни права ", уточни юрист Виктор Костов:
"Виждаме по какъв начин едни бюрократи са се трансформирали в автократи посредством някакви недомислени законови положения и в един миг към този момент няма Конституция, няма Европейска спогодба за правата на индивида, вие нямате право на труд, нямате право на събрания на закрито, нямате право на живот, нямате право да отидете на ресторант или на някакво забавление, нямате право да организирате събитие. Вашите заповеди ли са по-важни от нашия живот и нашите права? Това са значими въпроси и поради това организираме този протест. "
Организаторите на митинга показаха декларация, с която се упорства за незабавна и безусловна анулация на всякаква дискриминация посредством "медицински заповеди " и "противоепидемични ограничения ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР