Около 4 процента от българското население или приблизително 300 000

...
Около 4 процента от българското население или приблизително 300 000
Коментари Харесай

Евростат: Около 300 000 българи  ползват умни телевизори  за интернет, игри или пазаруване

Около 4 % от българското население или почти 300 000 българи употребяват в бита си услугите на новото потомство "смарт " тв приемници за влизане в интернет, за занимания или за онлайн извършване на покупки, демонстрират данни от разбор на Евростат за настройките на европейците към новите "умни " технологии и тяхното приложение в бита. Средният индикатор за потреблението на умни тв приемници от европейците е 11 на 100.

Анализът предхожда извънредно известния в Европа и у нас "Черен петък ", който започва на следващия ден и в който най-масово се купуват точно тв приемници, смарт телефони, преносими компютри и други умни устройства за бита. Очаква се всеки втори наш съотечественик да се включи в всеобщото пазаруване на понижени артикули, което ще продължи с изключение на в "Черния петък " и през уикенда.

Според данните на Евростат към 1 % от притежателите на смарт тв приемници у нас са ги употребявали за влизане в интернет, а към 3 % - за игри, развлечения или онлайн извършване на покупки в нета.

Освен това страната ни е една от държавите-членки на Европейски Съюз, където тв приемникът е най-използваната движимост за дълготрайна приложимост - близо 99 % от родните семействата са били снабдени с тв приемник. Повече от половината семейства у нас са били снабдени с компютър или преносим компютър, като 67 на 100 от сънародниците ни са имали достъп до Интернет, демонстрира европейската статистика.

По данни на Национален статистически институт обаче за достъп до мобилни услуги българите най-масово са употребявали смарт телефони и телефони, като близо 80 на 100 от сънародниците ни влизат по този метод в Интернет и употребяват другите услуги на нета. Останалите 20 на 100 от сънародниците ни са употребили преносими компютри или компютри за достъп до Интернет, а други 4 на 100 са употребили услугите на смарт тв приемниците за връзка с мрежата, съгласно Евростат.

Сред държавите-членки на Европейски Съюз, потреблението на интелигентни тв приемници за свързване с Интернет или прилагане на друго наличие от нета, е било най-популярно в Холандия - 22 % от жителите, следвани от трите северни страни - Швеция, Норвегия и Финландия - по към 20 на 100. Средно към 11 на 100 от европейците /над 50 милиона души/ са употребявали умни тв приемници за връзка с Интернет, занимания или онлайн извършване на покупки, демонстрират данните на Евростат.

Страните-членки на Европейски Съюз, в които е регистриран най-нисък дял при потреблението на умни тв приемници за връзка с Интернет са: Румъния и Гърция - по 3 на 100, Полша, Италия и България - всичко по 4 на 100.

Практиката за връзка с Интернет посредством смарт тв приемници не е известна и измежду съседите ни - в Румъния към 3 %, Турция и Сърбия - по към 5 % и Македония - 6 % от жителите на тези страни са употребили умната технология.

Безспорни водачи при потреблението като цяло на Интернет в Европейски Съюз си остават още веднъж трите северни страни Швеция, Норвегия и Финландия, където 98 на 100 от жителите им употребяват услугите на нета, както и Люксембург, Дания и Англия - с по 97 на 100, демонстрират данни на Евростат. Връзката на европейците с Интернет главно си остава смарт телефонът, като в развитите страни над 90 на 100 от жителите им го употребяват за диалози, чат, игри или онлайн извършване на покупки.

Средно в Европейски Съюз към 87 на 100 от семействата са имали достъп до Интернет, при регистриран най-много в Люксембург от 99 на 100 и най-малко за Европейски Съюз от 67 на 100 в България, демонстрират данни на европейската статистика, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР