Около 38% от чиновниците в Русия, решили да инвестират в

...
Около 38% от чиновниците в Русия, решили да инвестират в
Коментари Харесай

Близо 40% от руските чиновници се интересуват от имоти в България

Около 38% от служителите в Русия, решили да влагат в апартамент зад граница, главно с цел да го дават чартърен, биха предпочели България, сочат анкети на съветските уеб сайтове за недвижими парцели.

Пред нас в същата категория е само Черна гора , получила 42% от желанията на участвалите в запитването. След нас обаче са Австрия, Франция и Гърция. Според брокери повода са по-ниските цени в България и по-малките разноски за поддръжка на парцела, съобщи " Монитор ".

Общо делът на руснаците, показали интерес към недвижима собственост в чужбина, е към една пета от всички интервюирани. Братушките с по-стабилен бизнес избират да купуват парцели в Австрия, Чехия, Франция и Черно гора, а мениджърите от най-високото равнище на ръководството на компаниите - в Тайланд, Англия, Португалия, Хърватия и Кипър. Интересното е, че единствено 4% от запитаните съветски звезди от шоубизнеса са показали интерес за покупка на парцел в чужбина, като са дали гласа си главно за Италия и Гърция.

През предходната година, по данни на консултантската компания Knight Frank, запитванията от руснаци за покупка на парцел отвън родината им са се нараснали двойно спрямо 2016 година 30% от интереса бил за жилища. 40% за бизнес парцели, а други 30% за вложения в дялове в имотни фондове.

Посредниците от Tranio пък са пресметнали, че за първото в полугодие на предходната година жители на РФ са сключили покупко-продажби за покупка на недвижимости зад граница на стойност 526 млн. $, което е растеж от над една трета на годишна база, само че е с 45% по-ниско от пика от 957 млн. $, реализиран за първите 6 месеца на 2014 година

Руснаците от всички обществени категории, избрали да си купят жилище в България избират главно черноморските курорти поради относителното успокоение и влагат за лично прилагане. По-малко от половината от тях получават парцелите, с цел да ги дават чартърен.

По данни на „ Булстат”, представени от уеб страницата news.ners.ru, публично зарегистрирани лични парцели като физически и юридически лица имат 74 хиляди съветски жители. От тях 10 хиляди са си записали компания у нас особено с цел да купят недвижима собственост.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР