Около 350 потенциални жертви на сексуално робство и принудителен труд

...
Около 350 потенциални жертви на сексуално робство и принудителен труд
Коментари Харесай

Интерпол спаси 350 жертви на съвременно робство

Около 350 евентуални жертви на полово иго и насилствен труд са избавени при огромна интервенция в 13 страни в Карибския басейн и Латинска Америка. 22-ма души са задържани, заяви Интерпол.

Полицейската интервенция „ Либертад “ против трафика на хора е била осъществена от 3 до 9 април с мобилизацията на 500 служители на реда в 13-те страни: Антигуа и Барбуда, Аруба, Барбадос, Белиз, Кюрасао, Гвиана, Ямайка, Сейнт Лусия, Сент Винсент и Гренадини, Тринидад и Тобаго, островите Търкс и Кайкос, както и Венецуела.

Жени и мъже, измежду които и малолетни, са били принудени да работят в нощни клубове, ферми, заводи и на пазари навън, се споделя в известието на Интерпол, представено от Франс прес.

На Сент Винсент азиатски „ чиновници “ са били принудени да предадат паспортите си и да станат изцяло подвластни от работодателите си. Не са получавали никакви заплати и работодателите решавали дали ще имат заслон, превоз, храна и артикули от първа нужда.

В Гвиана млади дами работели като проститутки покрай златните мини в отдалечени региони, от които не можели да избягат. Изолацията на регионите пречела на полицията да стигне незабелязана и създателите на закононарушенията разполагали с време, с цел да работят и да скрият жертвите, разяснява зам.-директорката на прокуратурата в Гвиана Дайана O`Брайън.

Докато хиляди се пробват да стигнат до страна, в която ще намерят работа, трафикантите се прицелват в най-отчаяните с обещания за по-добър живот, предизвестява Интерпол.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР