Около 35% от хората се събуждат през нощта поне три

...
Около 35% от хората се събуждат през нощта поне три
Коментари Харесай

Тези грешки саботират съня, не ги допускайте!

Около 35% от хората се разсънват през нощта най-малко три пъти седмично, нещо, което става по-често с възрастта, само че може да бъде повлияно от разнообразни фактори. Докато някои  незабавно заспиват, мнозина се борят да заспят още веднъж, откакто са станали. Според доктор Бикуан Луо това може да се дължи на това, че вършат тези постоянно срещани неточности.

Изпълнителният шеф на компания за интелигентни маски за сън споделя, че тези дребни пристъпи на бодърствуване могат да се дължат на разстройства в околната среда като звук и температура, както и на здравословни проблеми като сънна апнея или синдром на неспокойните крайници.

Освен това „ нарушаването на естествения цикъл на сън-бодърстване на тялото “ – което може да бъде породено от гледането на екраните в всекидневието ни.

 „ Проверяването тутакси може да усили напрежението и да затрудни съня. Освен това, в случай че ревизирате часа на телефона си, наличието на телефона може да е прекомерно стимулиращо, което в допълнение ви пречи да се отпуснете и да заспите “, декларира Д-р Бикуан.

Вместо това тя предлага да останете в леглото и да се опитате да заспите естествено, откакто се събудити, пише  Metro.

„ Ако не можете да заспите след 10 или 15 минути, време е да станете от леглото “, добави тя.

„ Опитайте да отидете на безшумно и комфортно място вкъщи, като дивана, и се ангажирайте с тиха активност с ниска стимулация, като четене на книга или осъществяване на успокояваща активност, до момента в който не почувствате още веднъж унесеност – по-късно се върнете в леглото. “

Можете също по този начин да употребявате машини с бял звук и дихателни извършения, само че в случай че казусът продължава, може би си коства да се вгледате в " часовника " на тялото си.

„ Излагането на синя светлина вечер е обвързвано с по-нататъшно угнетяване на мелатонина и разстройства във вашия циркаден темп “, коментира доктор Катрин Хол. 

Синята светлина, сходно на тази, предавана от телефони и LED будилници, има подтикващ резултат, който провокира зоркост и затова въздейства негативно върху цикъла ви на сън.

За да коригирате циркадния си темп, би трябвало да имате прецизен график всеки ден за лягане и пробуждане, потребление на времеви излагане на ярка светлина, смяна на часовете на хранене, приемане на добавки, ограничение на кофеина и извършения в разнообразни часове на деня.

Съвсем скоро ще получите цялостните четиридесет намигвания, които заслужавате.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР