Около 300 напълно забулени жени от Афганистан обещаха спазване на

...
Около 300 напълно забулени жени от Афганистан обещаха спазване на
Коментари Харесай

Жени от Афганистан се обявиха в подкрепа на талибаните

Около 300 изцяло забулени дами от Афганистан дадоха обещание съблюдаване на твърдолинейните политики на талибаните по повод сегрегацията сред половете.

Покрити от глава до пети съгласно условията на новия прецизен дрескод в образованието, те развяваха талибански флагове, до момента в който оратори нападнаха Запада и показваха поддръжка за политиката на ислямистите. Жените, за които уредниците споделиха, че са студентки, изслушаха серия от речи в университета „ Шахид Рабани “ в Кабул.

Те опазиха новото държавно управление на Ислямското емирство Афганистан, което забрани демонстрациите до момента в който за тях не бъде обещано позволение от правосъдното министерство.

Дауд Хакани, шеф за интернационалните връзки в просветителното министерство, сподели, че митингът е бил проведен от дами, които са поискали и получили позволение да показват.

" Ние сме срещу тези дами, които стачкуват по улиците, потвърждавайки, че са представители на дамите ", сподели първата ораторка, покрита от главата до петите. " Свобода ли е да харесваш последното държавно управление? Не, това не е независимост. Последното държавно управление злоупотребяваше с дамите. Те вербуваха дами единствено по тяхната хубост ", акцентира тя.

Студентка на име Шабана Омари сподели пред множеството, че е съгласна с политиката на талибаните дамите да си покриват главата.

„ Тези, които не носят хиджаб, вредят на всички ни “, сподели тя, имайки поради забрадките, носени от доста мюсюлманки. " Хиджабът не е нещо самостоятелно. "

Сомая, друга ораторка, сподели, че историята се е трансформирала след завръщането на талибаните.

„ След това няма да виждаме „ бихиджаби “(жени, които не носят забрадки) “, сподели тя. " Жените ще бъдат в сигурност по-късно. Ние поддържаме нашето държавно управление с всички сили. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР