Около 30 войници от сирийската армия са загинали при сблъсъци

...
Около 30 войници от сирийската армия са загинали при сблъсъци
Коментари Харесай

Ислямска държава успя да убие десетки войници на Асад

Около 30 бойци от сирийската войска са починали при конфликти с джихадисти в южно предградие на столицата Дамаск при напористо контранастъпление на екстремистите от " Ислямска страна " (ИД). Тази информация беше публикувана от организацията Сирийски наблюдаващ за човешки права (СНЧП), съобщи БГНЕС.
Войските на сирийския президент Башар Асад се пробват да сложат завършек на дългогодишното наличие на джихадисти в палестинския лагер " Ярмук " и прилежащата община Хаджар ал-Асуад, намиращи се в южните елементи на Дамаск.
Миналата седмица бойците съумяха да пресечен пътя, свързващ двете замъци на ислямистите, само че ИД предприе контранастъпление и възвърне връзката. При изненадващи интервенции на джихадистите до момента са били убити 31 държавни бойци. Силите на режима подхващат някакви ответни дейности, завладяли са някои позиции и здания, само че не са отбелязали стратегически прогрес, считат от СНЧП.
Правителствените войски управляват 60% от Хаджар ал-Асуад, а екстремистите от ИД към момента държат в ръцете си 80% от " Ярмук ".
Днес, 7 май, силите на Башар Асад продължиха артилерийския обстрел и бомбардировките против позиции на джихадистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР