Около 30 хиляди работещи българи ще преминат обучение по чужд

...
Около 30 хиляди работещи българи ще преминат обучение по чужд
Коментари Харесай

30 000 родни служители ще минат обучения по чужд език и дигитална грамотност

Около 30 хиляди работещи българи ще преминат образование по непознат език или цифрова просветеност посредством средства по една от схемите на оперативната стратегия " Развитие на човешките запаси ".

Днес (23.02) бяха връчени първите контракти на работодатели, кандидатствали по схемата " Обучения за заети лица ", а техните служащи ще бъдат включени в курсове през идващите две години, съобщи " Дарик ".

Близо 380 работодатели у нас ще получат европейски средства, с цел да включат своите служащи в курсове за подготовка или курс по непознат език или цифрова просветеност. Това е късмет за кариерното развиване на работещите хора, съобщи при връчването на договорите заместник-министърът на труда Зорница Русинова и се обърна към работодателите. Тя ги увери, че поддръжката, която има от труда и обществената политика, ще продължава.

" Обученията, подобряването на изискванията на труд в предприятията водят до по-висока продуктивност и това е ключът, по който вие можете да повишите заплатите на хората, работещи във вашите предприятия ", акцентира Русинова.

Сред работодателите с утвърдени планове има компании от разнообразни сектори, като преработваща индустрия, печатна активност, строителство.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР