Около 30 души – еколози и рафтъри, протестираха срещу довършването

...
Около 30 души – еколози и рафтъри, протестираха срещу довършването
Коментари Харесай

Еколози протестират срещу АМ Струма в Кресна

Около 30 души – еколози и рафтъри, стачкуваха против довършването на Автомагистрала Струма в Кресна. Нито една от хилядите преминаваща кола не ги поддържа, написа уеб сайтът ekonovini.bg

Няколко  зелени деятели, и представители на федерацията по рафтинг, се пробваха да създадат всеобщо събиране и протест в Кресна против довършването на Автомагистрала Струма през Кресненското дефиле.

Зелените направиха опит да употребяват откриването на сезона по рафтинг, което се състоя тази заран, с цел да привлекат повече хора на митинга си.

Още през вчерашния ден те приготвиха почвата със събитие, наречено " Среща с обществеността на Кресна ". На него имаше общо 10 еколога, отпред с основния консултант на Борислав Сандов, Андрей Ковачев и трима индивида от федерацията по рафтинг.

Там бе и Димитър Василев – Велин - най-големият жалбоподател против Автомагистрала Струма, който на няколко пъти бе изпращан в Европейския парламент, на разходи на зелените, по покана на Радан Кънев, да се жалва против Автомагистрала Струма.

Днес, употребявайки надпреварата на рафтърите, зелените вършат опит да провеждат огромен митинг и публично неодобрение против Автомагистрала Струма. Репортерът на Еко Новини обаче видя, че лодките и служителите на реда са повече от участниците.

Присъстващите направиха перформънс, поставяйки гумените жълти лодки, с които се спускат по реката, до трасето на път Е-79. Така желаят да привлекат вниманието на локалните хора и пътуващите. През цялото време нито една от хилядите преминаващи коли не сподели, че поддържа протестиращите - спирайки, светкайки или с клаксон. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР