Около 30 415 души, в това число близо 8000 деца,

...
Около 30 415 души, в това число близо 8000 деца,
Коментари Харесай

Евакуираха над 30 000 души в Русия заради украински обстрел

Около 30 415 души, включително близо 8000 деца, са били евакуирани от граничещи с Украйна региони поради обстрел и набези. Това твърди съветският омбудсман Татяна Москалкова. В изявление за медията " Аргументи и обстоятелства " тя твърди, че евакуираните са подслонени в близо 1000 центъра за краткотрайно настаняване в цяла Русия, показва Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
След съветската инвазия от февруари 2022 година Украйна отвърна с обстрел и други офанзиви против пограничните региони на Русия, потвърждавайки че ударите са ориентирани против основна за военната акция на Москва инфраструктура.

През август украинските сили нахлуха в Курска област, завзеха десетки селища и от този момент удържат множеството позиции, показва Ройтерс.

Москалкова съобщи, че е получила сигнали за повече от 1000 съветски жители от Курск, чието местоположение е незнайно и за които се твърди, че са били отвлечени от украинските сили.

В изявлението Москалкова съобщи също, че е посетила над 2000 украински военнопленници в Русия и че сходни визити на съветски пленници е направил нейният сътрудник в Украйна.

За момента няма мнения по въпроса от Киев. И двете страни отхвърлят да са нападали или държали в плен цивилни, само че във войната са починали хиляди хора, по-голямата част от които са украинци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР