Около 3% от онкоболните пациенти развиват и неврологично заболяване. Това

...
Около 3% от онкоболните пациенти развиват и неврологично заболяване. Това
Коментари Харесай

Ако имате неврологично заболяване, изследвайте се за рак

Около 3% от онкоболните пациенти развиват и неврологично заболяване. Това разгласи ръководителят на Българското сдружение по неврология акад. проф. Иван Миланов по време на интернационалната конференция „ По-широки вероятности в мениджмънта на пациентите ”, която се организира в София. Научното събитие, проведено от европейската лаборатория Синево, сподели новаторски за България генетични проби с огромен капацитет при диагностицирането на сложни клинични случаи.

Когато експертите лекуват неврологично заболяване, е мъчно да се допусна, че има съществуване на рак. Ето за какво в диагностиката се ползват новаторски лабораторни проби.

„ Единственият метод да се открие карцином е да се откри лабораторно дали има антитела. Ако има някакъв начален израстък някъде в тялото, той експресира избрани антигени, които провокират появяването на антитела. Получава се обаче по този начин, че тези антитела, като се изключи че нападат тумора, нападат и нервната система. Резултатът е появяването на неврологично заболяване. Проблемът е, че неврологът би трябвало да се досети, че зад това положение стои съществуването на карцином. Някои от туморите дебютират с неврологични признаци, а онкологичното заболяване се открива чак след 4-5 години. Това са едни изгубени години за лекуване. Най-често това става при дребноклетъчен белодробен карцином, рак на гърдата, лимфоми “, сподели акад. проф. Иван Миланов. Той добави, че когато туморът бъде открит в точния момент, неговото унищожаване води до изцеление на неврологичното заболяване. При доста случаи обаче карциномите са нападателни, порастват и даже при интервенция те дават метастази. Проблемите на ранното разкриване и лекуването на неврологичните и ревматологичните болести ще бъдат дискутирани на конференцията с интернационално присъединяване, която ще се организира от 6 до 9 декември в Грандхотел " Пловдив ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР