Според руския лекар и диетолог д-р Лариса Ростова не трябва

...
Според руския лекар и диетолог д-р Лариса Ростова не трябва
Коментари Харесай

Лекар съветва: Не пийте студена минерална вода в жегата

Според съветския доктор и диетолог доктор Лариса Ростова не би трябвало да се пие студена минерална вода в жегата. Защо не би трябвало да се пие студена минерална вода в жегата? Д-р Ростова споделя, че не би трябвало да пиете тази напитка студена, защото това може да провокира конвулсия на жлъчните пътища. Пийте минерална вода със стайна температура.

Жлъчната дискинезия е нарушаване на приключването на жлъчка от черния дроб по жлъчните пътища. В случая се следи прекомерно мощно или незадоволително стесняване на жлъчния мехур. В резултат на това в дванадесетопръстника навлиза незадоволително количество жлъчка.

В взаимозависимост от източника и състава минералната вода може да бъде от разнообразни типове.

Газирана минерална вода.

Това е вода, която съдържа въглероден диоксид, който й придава газирания усет и текстура. Газираната минерална вода може да бъде натурална (съдържаща натурален въглероден диоксид) или изкуствено газирана. Негазирана минерална вода. Това е вода без прибавен въглероден диоксид.

Също по този начин съдържа минерали и микроелементи, само че няма типичната текстура на мехурчета за газираната вода.

Лечебна минерална вода.

Тя има избрани лечебни свойства и се употребява за медицински цели. Лечебната минерална вода може да се предписва за лекуване на разнообразни болести, като стомашно-чревни или бъбречни болести.

Трапезна минерална вода.

Препоръчва се за ежедневна консумация като главен източник на течност за тялото. Обикновено съдържа избран набор от минерали и може да се употребява за утоляване на жаждата и поддържане на хидратация. Минерална вода с добавки. Някои производители могат да прибавят разнообразни аромати, витамини или други хранителни добавки към минералната вода, с цел да й придадат характерен усет или да подобрят изгодите от нея.

Също по този начин лекарят споделя, че в жегата не би трябвало да разчитате на царевица и дини: първата съдържа прекалено много захар, а втората ще стане потребна едвам преди настъпването на есента.

" Дините се употребяват най-добре през август и септември, когато стават добър източник на вода и витамини. Яденето им през юни и юли е неприятна концепция “, отбелязва експертът. Царевицата съдържа доста захар, добавя лекарят. И увеличението на количеството захар не е добра идея; нормално има прекалено много от нея в диетата на актуалните хора, пище actualno.com.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР