Около 3,5 хиляди мигранти от Централна Азия, Близкия изток и

...
Около 3,5 хиляди мигранти от Централна Азия, Близкия изток и
Коментари Харесай

3,5 000 нелегални мигранти опитали да влязат в ЕС през Русия и Беларус през 2021 г.

Около 3,5 хиляди мигранти от Централна Азия, Близкия изток и Северна Африка са се пробвали да влязат незаконно в страните от Европейския съюз (ЕС) през Русия и Беларус през 2021 година

Това заяви първият заместник-директор на ФСБ - началникът на Граничната работа на ФСБ на Русия военачалник от армията Владимир Кулишов в изявление за " Российская газета " в навечерието на Деня на граничната защита.

Според него броят на опитите за нелегално секване на границата не понижава.
 С 22% е скочил броят на незаконните мигранти в Европейски Съюз през 2021 година
С 22% е скочил броят на незаконните мигранти в Европейски Съюз през 2021 година

За предходната година те са близо 700 000

Той означи, че, наред с други неща, е записано увеличение на броя на опитите за нарушение на държавната граница от имигранти от Афганистан и Куба, които се пробват да влязат незаконно в страните от Европейски Съюз директно през територията на Русия. " През 2021 година са открити към 450 такива нарушавания, което е три пъти повече от предходния интервал ", сподели Кулишов.

Около 250 последователи на украински националисти са разпознати измежду бежанците от Украйна, които се насочват към Русия, сподели Кулишов.

" Поради възходящата военна заплаха и влошаващата се филантропична обстановка в Донбас потокът от бежанци от Украйна се е нараснал доста. От средата на февруари повече от 1 милион 200 хиляди съветски и украински жители са били позволени в Руската федерация. Под под прикритието на бежанци, десни радикални и националистически детайли се пробват да влязат в страната ни, в това число и взели участие във военни дейности ", означи Владимир Кулишов.

По думите му съветските граничари, дружно със чиновници на териториалните служби за сигурност и подразделения на Националната армия, " са разпознали към 250 лица от тази категория в потока от бежанци ".
 Украйна осъди хода на Кремъл за предоставяне на съветски паспорти на украинци от окупираните земи
Украйна осъди хода на Кремъл за предоставяне на съветски паспорти на украинци от окупираните земи

Това е опит украинците да бъдат принудени да сменят поданството си

Руските граничари означават увеличение на новите закани от украинската страна на границата от 2014 година, през което време са подхванати 40 антируски дейности , сподели Кулишов.

" От 2014 година до февруари т.г. украинската страна предприе над 40 антируски дейности на държавната граница. През този интервал съветските гранични чиновници, взаимно с териториалните служби за сигурност, подразделения на въоръжените сили и Националната армия, са спрели. над 120 провокации против жители на Руската федерация, както и съдилища и други съветски стопански субекти във водите на Черно и Азовско море ", сподели Кулишов.

Освен това се е засилил активността на незаконните групи, обвързвана с образуване на канали за контрабанда на оръжия и муниции през границата, артикули с двойна приложимост, горива и смазочни материали и потребителски артикули. По думите на Кулишов от 2014 година заради дейностите на украинската страна за този регион се образува лист с нетрадиционни закани за сигурността на границите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР