Около 248 милиона души в Китай, или 18 процента от

...
Около 248 милиона души в Китай, или 18 процента от
Коментари Харесай

Изтекли документи разкриват: Близо 248 милиона души в Китай са се заразили с ковид през декември

Около 248 милиона души в Китай, или 18 % от популацията на страната, евентуално са били инфектирани с коронавирус през първите три седмици на декември, оповестиха през вчерашния ден в. " Файненшъл Таймс " и организация " Блумбърг ", базирайки се на данни от изминал документ.

Само във вторник евентуално са били инфектирани цели 37 милиона души, излиза наяве от протокол от вътрешно съвещание на Националната комисия по опазване на здравето на Китай от сряда, публикуван в обществените медии. " Блумбърг " и " Файненшъл Таймс " се базират на хора, взели участие в срещата, които удостоверяват информацията.

Официалната статистика приказва единствено за 62 000 инфектирани в цялата страна през трите седмици на декември, упоменати в протокола.

Според " Файненшъл Таймс " данните идват от заместник-директора на Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите Сун Ян, съгласно който процентът на инфектираните с коронавирус в страната към момента се усилва.

Сун е открил, че повече от половината от общо 81 милиона поданици на югозападната китайска провинция Съчуан и същата част от 21-милионния Пекин са инфектирани. 

След съвсем тригодишни локдауни и всеобщи проби, на 7 декември Китай ненадейно смекчи строгата си политика за нулево разпространяване на вируса, като обоснова този ход с това, че случаите с новия вид Омикрон са с по-лека симптоматика.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР