Около 22.15 ч. вчера в Катедрата по инфекциозни болести във

...
Около 22.15 ч. вчера в Катедрата по инфекциозни болести във
Коментари Харесай

Двамата българи от Ухан вече са под карантина във ВМА, усмихват се


Около 22.15 ч. през вчерашния ден в Катедрата по инфекциозни заболявания във ВМА бяха признати момче и момиче, евакуирани от град Ухан, през Франция до София. Транспортът мина без катастрофи, болните бяха признати в катедрата и сложени под карантина.

Направените проби за новия ковид са негативни.

Днес двамата българи са в положително положение, усмихнати са, наспали са се, и все още нямаме терзания, сподели на ексклузивен брифинг полк. доцент доктор Георги Попов, д.м., шеф на Катедра,,Инфекциозни заболявания ” във ВМА.

В средата на инкубационния интервал – след към седмица, ще бъде изработен втори тест за съществуването на ковид, с цел да се потвърдят изрично негативните резултати.

Главният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев сподели, че страната е подхванала ограничения за ограничение разпространяването на вируса от Китай. И добави, че се чака още наши сънародници да се приберат от там.

“Потокът от хора много понижа с отменянето на директни полети от там. Мерките, разпоредени предходната седмица са в действие. Ако е належащо ще разпореди и спомагателни дружно с сътрудниците ни от Европейски Съюз ”, уточни той и добави, че на летищата има екипи от медици, както и термокамери.

“По-важно е системата на опазване на здравето вътре в една страна да е в положение да хване в точния момент такива случаи, да ги изолира, да откри контактните и да ги изследва за да не се предава вътрешно предаване на вируса ”, разяснява той.

По думите на здравния ни контрольор термокамерите на летищата във Варна и Бургас не са в положително положение и се чака до края на седмицата те да бъдат оборудвани с нови.

Доц. Кунчев сподели, че у нас може да се организира лекуване на заболелите от вируса, само че разясни, че към момента има много незнайни към него. Той разяснява, че изолирането на вируса в Италия единствено ще им помогне по какъв начин да реагират против него.

“Все още няма цялостна сигурност кой е животинският тип, от който е тръгнало болестта. Второ-начинът на предаване се промени. В началото той беше сложен за предаване по въздушно-капков път. Последните данни от Китай са, че в действителност може да се предава и контактно-битово, защото вирусът е открит в изпражнения на заболели хора. Това значи, че той може да попадне във външната среда и по различен метод ”, изясни доцент Кунчев и акцентира, че той не може да се съобщи през колета от Китай, защото вирусът не е дълго резистентен.

Здравният контрольор разгласи още, че поради страха измежду популацията са залети от подправени сигнали за хора, които желаят да се изследват, само че не дават отговор на изискванията.

Доц. Кунчев изясни още, че ансамбълът от Петрич остава под карантина в домашни условия и под наблюдаване на медици, и увери, че все още няма отклонения в здравния им статус.

Той не изключи и разновидността да се стигне и до налагане на цялостна възбрана за пътешестване до Китай и назад въз основата на апелите да не се пътува. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР