Около 2000 хамстера и други дребни животни ще бъдат евтаназирани

...
Около 2000 хамстера и други дребни животни ще бъдат евтаназирани
Коментари Харесай

Хонконг ще избива хамстери заради опасения, че разпространяват COVID-19

Около 2000 хамстера и други дребни животни ще бъдат евтаназирани в Хонконг поради опасения на управляващите от междувидово предаване на ковид, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29961
Според медийни известия мотив за решението е случай със собственичка на зоомагазин, която е била диагностицирана с разновидността Делта на ковид. Това е и първата открита зараза в Хонконг с тази вариация на вируса за последните към три месеца.

Впоследствие хамстери в магазина й, които били импортирани от Нидерландия, дали позитивен тест за ковид, заяви хонконгската социална телевизия.

По данни на локалното издание " Саут Чайна морнинг пост " и други хонконгски медии, през днешния ден е било поискано зоомагазините с хамстери и притежателите на животни от този тип да ги дават, с цел да бъдат унищожени. Това се отнася за всички хамстери, закупени след 22 декември.

Като защитна мярка ще бъдат избити и някои други представители на дребни скотски типове в зоомагазините.

Всички наранени животни ще бъдат изследвани за ковид, се показва в известията. Ако те се окажат позитивни, притежателите ще би трябвало да се слагат под карантина, както и посетителите на дадения магазин.

Властите признаха, че към момента няма доказателства, че домашните любимци могат да предават ковид на хора, само че прибавиха, че желаят да се подсигурят. " Саут Чайна морнинг пост " обаче цитира източник, съгласно който има данни за предаване от животни на хора.

Миналата година в Хонконг съвсем нямаше случаи на ковид поради строгите правила за влизане от чужбина. В последно време обаче имаше доказани инфекции с разновидността Омикрон. 

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29961  Министър Сербезова: Насилието над медиците няма да понижи броят на умрелите Министър Сербезова: Насилието над медиците няма да понижи броят на умрелите  COVID-19 натръшка лъвове и пуми в зоопарк в Африка COVID-19 натръшка лъвове и пуми в зоопарк в Африка  Огнище на COVID-19 в обществен дом в Ямбол Огнище на COVID-19 в обществен дом в Ямбол
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР