Около 20-30 обаждания са постъпили в Комисията за защита на

...
Около 20-30 обаждания са постъпили в Комисията за защита на
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Нарушенията по Великден – основно свързани с обявяването на цените

Около 20-30 позвънявания са постъпили в Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) през почивните дни към Великденските празници, заяви ръководителят Димитър Маргаритов в „ Денят стартира ” по Българската национална телевизия (БНТ). Сред тях има и няколко сигнала, свързани с липса на цени, слагане на две цени за една и съща стока или разминаване сред оповестена и маркирана на касата цена.

„ Нашите инспекции откриха, че има нарушавания при оповестяване на цените. Търговците дават мнения, че асортиментът е богат, че може да се получи техническа неточност, изключително когато става въпрос за смяна в цените във връзка на празниците. Но това не може да бъде уважителна причина, тъй като се прави опит потребителят да бъде ощетен. Толкова по-добре, че потребителите са внимавали и са открили това разминаване, с цел да може да бъде осъществена инспекция, надлежно – наложена глоба ”, сподели Маргаритов.

„ Обажданията не са доста на брой на фона на това, че стотици хиляди българи пътуваха. Сред тях имаше недоволства, които срещаме и в делничните дни и които участват и в нашата ранглиста ТОП 10 на потребителските жали и сигнали. Например, по какъв начин да бъде задоволена претенция на дефектна стока или по какъв начин може да се върне онлайн покупка, в случай че липсва опция за противоположна връзка с търговеца ”, уточни Маргаритов. Той даде образци и за някои по-нестандартни сигнали: „ Опит за канселиране на резервация в хотел в един от зимните ни курорти, тъй като нямало задоволително сняг на пистите. Или неспособност за бъдат върнати празни бирени бутилки, с цел да се закупи съответното количество цялостни. ” На телефона на потребителя е позвънила и възмутена гражданка от това, че са поискали да ревизират в магазин наличието на чантата и.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР