Около 2.6 процента от населението на света страда от синдрома

...
Около 2.6 процента от населението на света страда от синдрома
Коментари Харесай

Погрешни научни резултати подвеждат милиони със синдром на хронична умора

Около 2.6 % от популацията на света страда от синдрома на хроничната отмалялост и в продължение на десетилетия заболяването е била тривиализирана поради неналичието на научни доказателства в покрепа на диагнозата й.

За тези, които страдат от заболяването резултатите могат да бъдат в действителност доста съществени. Скорошно проучване на двете най-често предписвани лекувания, психотерапия и физически извършения, разкри, че те са били предписвани на база на проблематични научни резултати.

Въпреки, че в този момент имаме научни доказателства, че синдромът на хроничната отмалялост е в действителност биологично разстройство а не психическо положение, учените не престават да имат проблеми с намирането на лекуване на заболяването, които да стъпят на новото ни схващане за нея.

До момента лекарите нямат доста благоприятни условия само че да продължат да предписват признатото за най-хубаво досега научно обосновано лекуване, в тази ситуация известни като PACE опитите, оповестени в влиятелното здравно списание LANCET през 2011. Според него в случай че имате хронична отмалялост и предприемето психотерапия или извършения имате 60% да получите някакво усъвършенстване и 20% да се въстановите изцяло.

За страдание обстоятелствата са, че пациентите със синдрома описват за напълно разнообразни резултати от тези, разказани в обявата. Това разминаване води до започването на следствие, стартирано от група пациенти, които са поискали да видят научните данни, върху които е стъпило заключението от 2011.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР