Около 18 процента е избирателната активност на частичните кметски избори

...
Около 18 процента е избирателната активност на частичните кметски избори
Коментари Харесай

Нормално протече изборният ден в 16 области на страната, няма драстични нарушения

Около 18 % е изборната интензивност на частичните кметски избори в най-голямото село в България - Лозен. Два сигнала за нарушавания на изборния кодекс са подадени в комисията. Кандидатите за кметския пост са трима, откакто определеният през октомври м.г. Георги Младенов умря ненадейно.

50,59% е изборната интензивност към 17,30 часа в карловското село Войнягово, където се организират частични избори за кмет. Гласували са 429 от имащите право на избор 848 поданици на селото. До момента изборният ден протича обикновено, няма регистрирани тъжби и сигнали за нарушавания. Кандидатите за кмет са петима.

До изборите във Войнягово се стигна, откакто предходният кмет Тодор Танковски беше отхвърлен поради кражба на общинско имущество. Той получи условна присъда за присвояването на печка вид „ камина “ от пенсионерския клуб в селото.

Също към 17,30 часа изборната интензивност в хисарското село Ново Железаре доближи 72.28%. От 184 записани в изборния лист са дали своят вот 133-ма.

В Ново Железаре избират нов кмет, защото дългогодишният кмет на селото Петър Ненов почина при случай през юни. Кандидатите за кмет на хисарското село са трима.

Избирателната интензивност на частичните локални избори за избор на кметове на регионите " Одесос " и " Приморски " във Варна към 17:30 е малко над 8%. За " Одесос " тя е 8,12% или дали своят вот 5458 души, а за " Приморски " - 8,44 % или дали своят вот 7300 души. Няма сигнали за нарушавания.

Избирателната интензивност в община Омуртаг към 17:30 часа е под 28 %. Изборният ден в общината протича обикновено. В комисията няма подавани сигнали и тъжби. Не са установени и проблеми с машинното гласоподаване.

Избирателната интензивност в село Ясенково - едно от най-големите в област Шумен, e близо 50 % към 17:30 часа. Кандидатите за кмет на обитаемото място са двама.

В казанлъшкото село Бузовград, където има единствено един претендент за кмет, интензивността е близо 19 на 100.

В самоковското село Ковачевци до урните са отишли съвсем 53 % от имащите право на глас. За кметското място се борят четирима претенденти.

54 % е била изборната интензивност в Габровница към 17.30 часа. 476 от имащите право на глас 950 поданици на Габровница са дали своят вот на изборите до този миг. Кандидатите са двама. Една тъжба за сменен наследник с черен цвят на химикала за попълване на бюлетините е подадена все още.

През днешния ден частични и нови избори за локална власт има в общо 16 общини и кметства в страната. Изборният ден продължава до 20.00 ч., като в множеството обитаеми места резултатите ще са ясни на следващия ден заран. IБГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР