Около 150 000 украински граждани са регистрирани за временна закрила

...
Около 150 000 украински граждани са регистрирани за временна закрила
Коментари Харесай

Зам.-външният министър: 50 000 украински бежанци са останали у нас

Около 150 000 украински жители са регистрирани за краткотрайна протекция от началото на войната, от тях 50 000 са останали на терирорията на страната ни, заяви в предаването  " Още от деня " по БНТ зам.-министърът на външните работи Велислава Петрова.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9607
Сред записаните е имало над 50 000 деца, 600 от тях без родител или аставник, на огромен брой сме съумели да помогнем.

Помощта за Украйна е освен за бежанците, тя е в няколко посоки, означи зам.-министърът на външните работи.

" Имаше две решения на Народното събрание от май предходната година и от ноември. В началото беше обвързвано повече с оказване помощ на бежанци и подкрепяне в тези начални стадии на войната, след това и на даване на филантропична помощ, на военна и военнотехническа помощ. Важно е да се означи, че България оказва помощ освен на място за хората, които са пристигнали тук, а и на политическо равнище. От една страна поддържаме европейската вероятност за Украйна и нейното бъдещо присъединение към Европейски Съюз, въпреки това сме се включили към всички санкционни пакети, които на европейско равнище са признати ", уточни Велислава Петрова.

На обвинявания, че не се извършват в цялостен размер решенията на Народното събрание за военнотехническа помощ и в бездейност от страна на някои политически партии, зам.-външният министър отхвърли това и акцентира, че и двете решения на Народното събрание от предходната година се извършват в целокупност в границите на опциите на България във всяко едно направление както по военна линия, по този начин и по филантропична.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР