Около 15 квадратни метра от общо около 90 кв. м.

...
Около 15 квадратни метра от общо около 90 кв. м.
Коментари Харесай

15 кв. метра от покрива на Пампоровата къща изгорели, кмет и зам.-кмет на мястото на индицента

„ Около 15 квадратни метра от общо към 90 кв. м. повърхност от  покрива на Пампоровата къща са потърпевши, както и таванът в една от стаите ”, заяви шефът на „ Старинен Пловдив ” Елена Кантарева-Дечева. Пет пожарни загасиха огъня. На място са пристигнали и кметът Костадин Димитров и зам.-кметът Пламен Панов.
Прочетете още
Бързите реакции на огнеборците са предотвратили по-големи вреди. Сигналът пристигнал, откакто се задействала противопожарната система, инсталирана в къщата.

Сградата години наред бе с обслужващи функционалности – гардеробна за представленията и концертите на Античния спектакъл. После бе реституирана, само че притежателите по този начин и не се схванаха за парцела. Той бе продаден от съдия-изпълнител и общината го закупи за близо 400 000 лева Така къщата още веднъж стана гардеробна по време на концерти и спектакли. 

" Пораженията не са пагубни, само че е мощно обиден покривът, както и един от таваните в къщата ", разяснява пред TrafficNews шефът на Общинския институт " Старинен Пловдив " Елена Кантарева-Дечева. Тя е на мястото на случая и сега води диалози с представители на полицията и пожарната.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР