Около 15 часа московско време (14 часа българско) при заход

...
Около 15 часа московско време (14 часа българско) при заход
Коментари Харесай

Трагедията е огромна! Ето какво се е случило с разбилия се руски самолет Ан-26

Около 15 часа московско време (14 часа българско) при заход за кацане на летището в Хмеймим се разруши съветски товарен аероплан Ан-26. По предварителни данни, на борда на самолета са се намирали 26 пасажери и 6 членове на екипажа. Всички са починали ", се показва в известието на Руското военно министерство.

Самолетът се е блъснал в земята, като не съумял да дохвъри към 500 метра до пистата.

От съветското военно министерство са показали, че причината за злополуката евентуално е техническа нередовност, като по машината не е стреляно. 

Хмеймим е съветска военновъздушна база на Русия, която се намира на средиземноморското крайбрежие.

Лекият военно-транспортен аероплан Ан-26 е предопределен за транспорт на товари на дребни и междинни дистанции. Може да се употребява и за транспорт на пасажери.

Разработен е в Съветския съюз през 60-те години. Около 450 такива самолета към момента са в употреба, като множеството от тях са употребявани от съветската войска.

По време на своята антитерористична интервенция в Сирия, Русия е станала жертва на голям брой въздушни произшествия, като някои от тях не са в резултат на набези. Най-страшният подобен е от 2016 година, когато на борда на Ту-154 починаха 92-ма души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР