Около 140 лв. броим за минута в супермаркета за празничната

...
Около 140 лв. броим за минута в супермаркета за празничната
Коментари Харесай

140 лева броим за празничната трапеза, пържолите са френски или испански

Около 140 лева броим за минута в супермаркета за празничната софра, сподели инспекция на " Телеграф “ в една от огромните търговски вериги през вчерашния ден. В сметката влизат пържоли над кило, толкоз кашкавал, кисело мляко, двеста грама суджук, 10 яйца, кори за баница, олио, шампанско и салати.  

Баници  

Масово се оферират френски и испански вратни пържоли за 7-8 лева./кг. От българското свинско има бут, ребра, джолани, приблизително за към 10 лева килото. Толкова е и родното охладено птиче. Тези, които ще честват в огромна компания обаче, заплащат за по-евтини бели пилешки бутчета от Полша, макар че са неугледни. 

Мнозина протягат ръка към маломерни баници от топлите точки за към 4,60 лева Изчисления на " Телеграф “ демонстрираха, че продуктите за същинска баница с шансове за Василовден излиза към 10 лева, без разноските за ток, вода и труд.  

Цитруси 

В предпоследния ден на годината веригите натиснаха цените на цитруси, чери и краставици. Половинка дребни доматчета се оферират за 2,79 лева, цена по-ниска даже от преди време на пандемията. Толкова са и краставици, лимони, мандарини, главно от Турция и Испания. Шампанското излиза сред 4-20 лева, като ниските цени са в интерес на българското пенливо вино, а по-високите на испанската кава и италианското просеко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР