Около 14 000 души бяха евакуирани в източния полски град

...
Около 14 000 души бяха евакуирани в източния полски град
Коментари Харесай

Евакуираха хиляди хора в Полша заради 250-килограмова бомба

Около 14 000 души бяха евакуирани в източния полски град Люблин, откакто строителен служащ откри огромна неизбухнала бомба, съобщи Асошиейтед прес.
Полицията, военните и градският превоз оказват помощ за евакуацията, която е неотложно да бъде направена, с цел да могат сапьорите от армията да приберат взривното устройство и да го откарат за неутрализиране, съобщи представител на общинските управляващи.
Пътищата в региона са затворени за придвижване.
Общинските управляващи разясниха, че локалните поданици са в сигурност и се настаняват в учебни и други по-големи публични здания.
Дадени са им инструкции, преди да изоставен домовете си, да спрат газа, водата и електричеството, да затворят прозорците и вратите и да вземат със себе си персоналните си документи и медикаментите, които са им нужни.
Очаква се локалните хора да могат да се приберат до ранния следобяд.
Работници разкрили 250-килограмовата бомба на 10 август при изкопни работи в новостроящ се жилищен регион.
Преди войната на това място е имало полски самолетостроителен цех и летище, които може да са станали цел на бомбардировки по време на бойните дейности. По време на окупацията от нацистка Германия в региона е имало и затвор и трудов лагер.
В Полша не престават да се откриват постоянно бомби от Втората международна война при изкопни работи, защото по време на войната територията ѝ е сцена на яростни боеве.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР