Около 11,45 часа в оперативната дежурна част на Районно управление

...
Около 11,45 часа в оперативната дежурна част на Районно управление
Коментари Харесай

Шофиращ като бесен уби 2-годишно дете и себе си

Около 11,45 часа в оперативната дежурна част на Районно ръководство на МВР-Попово е получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на път II-51 (Бяла-Попово-Дралфа), на разклона насело Глогинка на към 1 км преди с. Светлен, община Попово. Това оповестиха от ОДМВР-Търговище.

Правоспособният лидер Ш. А., на 39 год., от Търговище, управлявайки личния си лек автомобил „ Форд Фокус “ с търговищка регистрация в посока с. Светлен, на хоризонтална правa, в резултат на ръководство с несъобразена скорост и извършвайки неправилна маневра „ изпреварване “ на лек автомобил „ Рено Клио “ с търговищка регистрация, ръководен от 68-годишния И. К. от същия град, е изгубил надзор над ръководството на автомобила си, който е излязъл отвън пътното платно и се е блъснал в еластична защитна ограда – мантинела.

В резултат е породена гибелта на 2-годишно дете, возило се на задна седалка на лекия автомобил „ Форд Фокус “ в защитна система за возене на деца. Водачът и возила се в същия автомобил 35-годишна от Търговище жена са откарани в МБАЛ- Търговище за определяне на степента на телесните им увреждания, получени в резултат на случая. По- късно лидерът на лекия автомобил “Форд Фокус “ също е умрял.

На лидера на другия автомобил - „ Рено Клио “, е взета проба за вероятно съществуване на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „ Дрегер “, която е негативна.

Образувано е досъдебно произвеждане. Докато се извършваше оглед на местопроизшествието, придвижването в сектора бе краткотрайно прекратено и на водачите се оферираше обходен маршрут. Преминаването през този сектор към този момент е възобновено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР