Около 11 000 служители се очаква да бъдат засегнати от

...
Около 11 000 служители се очаква да бъдат засегнати от
Коментари Харесай

Близо 11 000 служители на НАП и Митниците ще треперят за постовете си след сливането

Около 11 000 чиновници се чака да бъдат наранени от сливането на Националната организация по приходите /НАП/ и Агенция „ Митници “. Новината бе обявена по-рано през днешния ден от Министерството на финансите, откъдето оповестиха, че стартира работа по основаването на една приходна организация.

В момента в Национална агенция за приходите работят близо 8000 чиновници , а към 3000 са тези в Агенция „ Митници “. При всички положения основаването на новата конструкция ще докара до съкращения, защото дейностите на огромна част от работещите на двете места с е припокриват отчасти или изцяло. По всяка възможност точно усъвършенстването на администрацията и съкращаването на разноските са измежду главните хрумвания на финансовият министър Асен Василев.

Идеята за единна приходна организация бе обявена от време на време през годините , като за първи път бе повдигната от ГЕРБ през 2014 година. Тогава те срещнаха мощна опозиция и по този начин и не съумяха да я осъществят. 

От Министерството на финансите се мотивираха, че основаването на единни приходни организации е сполучливо приложено в доста страни по света , в това число в няколко държави-членки на Европейския съюз, както и във водещи стопански системи като Съединени американски щати и Англия , където те са потвърдили своята резултатност в подобряването на прозрачността и усъвършенстването на процесите на събиране на държавни доходи .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР