Около 100 милиона лева годишно се дават за запълване на

...
Около 100 милиона лева годишно се дават за запълване на
Коментари Харесай

Нанков: Около 100 млн. лв. годишно се дават за запълване на дупки по пътищата в страната

Около 100 милиона лв. годишно се дават за запълване на дупки по пътищата в страната, сподели в предаването " Тази заран " по bTV районният министър Николай Нанков.

По думите му 40-50 милиона лв. на годишна база са нужни за републиканските пътища и още толкоз за общинските.

Нанков означи, че този неефикасен и нестабилен способ би трябвало да бъде преустановен и се търси дълготрайно решение.

" 30 години политиката е била дупките по пътищата да се пълнят със студена примес след края на зимния сезон и в есенно-зимни условия още веднъж да " цъфнат ", означи министърът. Той увери, че се търси вид за същественото решение на казуса.

Фигуративно сме сложили служител до всяка дупка, разяснява още Николай Нанков.

8000 км от 20 000 км републикански пътища са в неприятно или доста неприятно положение. Същото важи и за над 12 000 км от 20 000 км общинска пътна мрежа, стана ясно от думите на министъра.

Нанков добави, че в момента на годишна база към 400 км се рехабилитират изцяло.

Освен средства от тол системата и от бюджета пари за пътни поправки ще се търсят и от нов фонд, обвързван с пътната сигурност, който Европейска комисия основава.

С въвеждането на тол системата нашите прогнози са с 3-4 пъти по-голям размер от пътища на годишна база. Така че за към 6-7 година ще сме подготвени с цялостна рехабилитация, сподели Нанков.

Във вторник планираме да стартира строителството на автомагистрала " Хемус " от Ябланица до пътен възел " Боаза " (10,3 км). Срокът за осъществяване е 2 година, ще го съкратим на най-много година и половина, уточни министърът.

Участъкът от 16 км от Белокопитово до пътен възел " Буховци " сега се проектира, довършваме плана до 2 месеца и стартираме със строителството. Там има определен реализатор, сподели още Нанков.

По думите му срокът за тази права също ще бъде скъсен до година и половина, като обаче това няма да е за сметка на качеството.

В момента се проектира трасето от 52 км до разклона за Ловеч и Плевен. Почти сме подготвени с плановете, поради атмосферните условия бавим леко геологията. В сегашния план няма да бъдат налични 3 тунела и 17 други инженерни уреди. С новото планиране пестим към 350 млн. лв. на държавния бюджет, пресметна Нанков.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР