Около 100-150 български граждани се очаква да пристигнат в Скопие,

...
Около 100-150 български граждани се очаква да пристигнат в Скопие,
Коментари Харесай

Иван Демерджиев в Скопие: Има спрени българи на границата с РСМ, има забранителен списък

Около 100-150 български жители се чака да дойдат в Скопие, с цел да отбележат годишнината от рождението на Гоце Делчев, сподели вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред български медии в Скопие, съобщи Българска телеграфна агенция. Той чака обещанията на управляващите тук, че гладко ще бъдат позволени искащите да дойдат в Скопие български жители, да бъдат изпълнени.
Има данни за спрени български жители, не знам до какъв брой са систематични. В края на деня ще имам информация и до какъв брой са основателни претекстовете за това, сподели в отговор на въпрос на Българска телеграфна агенция министър Демерджиев. Има лист с имена на български жители, които няма да бъдат допускани, само че той не е огромен, посочи Демерджиев и още веднъж уточни, че по-пълна информация за основаната организация за пропускането на българските жители на границата и в каква степен тя дава отговор на поетите задължения от страна на управляващите в Северна Македония ще има в края на деня.

Демерджиев счита да изчака тези българи, които желаят да положат цветя на гроба на Гоце Делчев, с цел да може дружно с тях да уважи годишната от рождението на Делчев.
Спокойна е ситуацията на граничния пункт " Логодаж " край Благоевград тази заран, съобщи Българска телеграфна агенция. В ранните часове на деня през пункта, който свързва България и Република Северна Македония, минаха няколко леки автомобила, слаб е трафикът и на товарни коли тази заран.
В българската делегация, която ще сервира цветя на гроба на Делчев в църквата " Св. Спас " са още министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев и зам. министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов.

Гоце Делчев е персона, която принадлежи на историята и не може почитта към такава персона да се показва с принуждение. Почитта се показва с почитание. Насилието разрушава мостове и в случай че желаеме да бъдем част от Европа, би трябвало да градим, не да разрушавам, акцентира Демерджиев и прикани политиците да не се поддават на провокации.
При засилени ограничения за сигурност през днешния ден в Скопие ще бъде маркирана 151-та годишнина от рождението на Гоце Делчев. Делегациите ще поднесат цветя на гроба на Гоце Делчев, който се намира в двора на църквата " Св. Спас " в Скопие.
От страна на управляващите в Република Северна Македония цветя ще постави президентът Стево Пендаровски, а държавна част от делегацията ще бъде водена от премиера Димитър Ковачевски, като в нея са включени още първият вицепремиер, отговарящ за координацията на политическите въпроси и министър на политическата система и връзките сред общностите, Артан Груби, министърът на защитата Славянка Петровска, министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски и министърът на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска.
Властите в Северна Македония увериха, че са взети всички ограничения оповестените делегации, които желаят да се поклонят пред гроба на Гоце Делчев, да могат да го създадат в мирна и спокойна конюнктура, че няма да бъдат позволени произшествия, само че и " обиди към македонския народ и страна или държание, което да смущава възприятията на македонските жители ".
 
 
 
18 Яну 202331227 Sep 2022129605 Sep 2022161407 Апр 2022365025 Март 2022169201 Март 20222469КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023353111 Яну 2023218628 Яну 2023280726 Яну 2023530
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР