Около 10:05 ч. тази сутрин 35 училища в София са

...
Около 10:05 ч. тази сутрин 35 училища в София са
Коментари Харесай

Нови бомбени заплахи и днес в 35 столични училища

Около 10:05 ч. тази заран 35 учебни заведения в София са получили заплашителния имейл, в който се твърди, че в образователното заведение има сложено взривно устройство. Това заяви за Българска национална телевизия началникът на Регионалното ръководство на образованието в София Ваня Кастрева.

Сред столичните учебни заведения, получили закани, е Финансово стопанската гимназия.

Някои от образователните заведения, които през днешния ден са получили сигнали, към момента не са възстановили образователния развой след вчерашната серия закани, съобщи Кастрева пред Българска национална телевизия

Продължават сигналите за сложени взривни устройства в учебни заведения и в Плевен. Министерство на вътрешните работи ревизира всеки сигнал.
" Днес до 10:30 часа са постъпили 7 сигнала за сложени взривни устройства в учебни заведения в Плевен. Проверки се правят във всички учебни заведения от екипи на полицията. До момента не е намерено взривно устройство. Всички сигнали са постъпили посредством имейли. Ръководствата на учебните заведения ще преценят дали да продължат образователните занятия ", заяви Марияна Цветкова, представител на Министерство на вътрешните работи.

Осем учебни заведения в Ямбол са получили заплашителни имейли, след което образователните занятия са прекъснати за период от 24 часа. Навсякъде са изпратени полицейски чиновници. По информация на шефовете ситуацията на всички места е спокойна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР