Океаните в нашата космическа епоха са пълни с мистерии. Всяка

...
Океаните в нашата космическа епоха са пълни с мистерии. Всяка
Коментари Харесай

Случаи с необичайни риби, които по-късно са изтрити от историята

Океаните в нашата галактическа ера са цялостни с мистерии. Всяка година учените откриват десетки нови типове живи същества. Предимно дребни риби, ракообразни и мекотели, само че учените не изключват, че има доста по-големи същества, които още не са попаднали в човешки ръце.Но, както демонстрират историите по-долу, в случай че такова създание е хванато от човек, то може да изчезне още веднъж без диря (HiddenTruth.site).През 1905 година, вестник The San Francisco Call оповестява, че на 20 септември 1905 година, една доста необикновена риба е била уловена от риболовец, край крайбрежията на Хонолулу, Хаваи. Рибарят нарекъл създанието риба-жаба, тъй като имало хриле и перки, само че също така рибата имала добре развити крака – крайници, които имали остри нокти (!).

 q1 - Случаи с необикновени риби, които по-късно са изтрити от историята
Според публикацията, тази риба била уловена жива. След това е сложена в аквариум в Уайкики (Waikiki), Хонолулу. Било упоменато, че по-късно пристигнали да я видят разнообразни експерти, само че никой не можел да дефинира към кой тип принадлежи.Каква била тази риба? Какво се е случило с нея в аквариума по-късно? За това не се знае нищо. Няма споменаване на създанието в последващи публикации на вестниците, нито в историята на Уайкики и Хонолулу.Трябва да се има поради, че The San Francisco Call е много авторитетна медия, в която даже Марк Твен работи по това време.Още по-странна риба била уловена на 22 май 1912 година, както се оповестява в същия The San Francisco Call. Рибарят Стив Джо ловил риба в Южна Калифорния с мрежи и ненадейно уловил това, което съгласно него е творение от друга планета. Рибата била дълга към 60 см и имала осем крайници (!). Тя издавала и плашещи звуци, като кучешки лай.
Съществото неотложно било занесено в огромен контейнер с вода в Сан Диего. Там, извадили създанието от резервоара и го вързали за шията с въже, като куче. Рибата вървяла с краката си и дишала въздух. Както се оповестява, стотици любопитни следили това необичайно творение.В публикацията написа още:„ Странното създание имаше остри зъби, сходни на куче. Както и хриле и гръбни перки. Тялото му е покрито с люспи като риба. То е едва и дълго 2 фута. Краката му са без нокти. Покрито е с мека четина. Дадоха му сурови цели картофи и морски водорасли. То ги поглъщаше лакомо. Тази риба взимаше храна от ръцете на Джо, само че не можеше да остане без вода дълго време. ”После рибата е изследвана от някой си лекар Ритър в Ла Джола, след което са я пуснали навън в аквариум. Но това, което се е случило с нея, остава изцяло незнайно. Подобно на първата сюрреалистична история, това творение в никакъв случай не е споменавано на никое място другаде.Защо от такова необичайно живо създание, което е било забелязано от стотици хора, не е останала даже схема? Няма фотоси, няма препратки от съвременници.

 q2 4 - Случаи с необикновени риби, които по-късно са изтрити от историята
Следващата странна риба, която също необичайно потъва в забвение, е открита на плаж във Венеция, Калифорния. Няколко локални вестника и публицисти пишат, че рибата е огромна, само че основно се състои от уста, глава и опашка, като голяма попова лъжичка.Може би е била просто огромна змиорка? Следващите описания на това творение обаче, слагат под подозрение тази версия. Очите на рибата били големи, „ с размер на плоча “, а зъбите били в четири реда. Челюстта била голяма, спрямо главата.Не е известно какво е станало с това създание и дали неговите остатъци са изследвани от учените.Четете още: Русалката на Барнъм от 1865 година провокира нови въпроси Друга мистериозна риба е уловена през 1923 година, край крайбрежията на Западна Австралия. Това се оповестява във вестник Great Southern Journal на 18 юли 1923 година. Рибата е уловена в риболовната мрежа на капитан Чарлз Томпа.Това създание било в действителност гигантско, с дължина 45 фута (13 метра) и широчина 8 фута (2,4 метра). На гърба му имало дълга перка. Рибата тежала към 15 тона. Създанието не било нито кит, нито делфин. Имало хриле и тъмни петна по главата. Устата била голяма и цялостна с хиляди остри зъби. Но то не било и акула.Когато отворили чудовищната риба се видяло наличието на стомаха й. В него били открити остатъци от доста огромен октопод и необичайно – огромен брой корали. Може би тези корали са били употребявани както пилетата употребяват камъчета, т.е. за в допълнение мелене на храна?Очите на рибата били ненадейно дребни, а кожата била доста дебела. Според догатката на капитан Томпа, тази риба евентуално живеела някъде доста на надълбоко, където е доста мрачно. Дошла е на повърхността по случайност. Вероятно, заради някакъв подводен прелом, като вулканично изригване.

 q3 2 - Случаи с необикновени риби, които по-късно са изтрити от историята
Тази риба била изследвана от американски учени, които ненадейно декларирали, че тя към момента е доста дребна. Възрастният образец би бил два пъти по-голям.Така приключва тази история за голямата необикновена риба. Какво се случи по-късно с тялото й? Защо никой различен не го загатва повече на никое място? Мистерия …През 1930 година, друго необичайно творение е хванато от рибаря Хенри Смит в Редондо Бийч (Redondo Beach), Калифорния. Както се оповестява в Madera Tribune, от 14 март 1930 година, създанието е друго от всички известни типове и може да е пристигнало от дълбока пещера под скалите на дъното.То било дълго 5 фута (150 см), със мощно тяло и опашка, със същата дължина като тялото. Това значи, че общата дължина на създанието е 3 метра. Устата му била доста необятна и цялостна с остри зъби. Когато това създание било сложено в контейнер и любопитните го гледали, то злокобно щракало със зъби.Описва се като доста нападателна риба. Но, по-интересното е, че това творение можело да живее без вода дълго време. Освен тези данни, споменаването на тази риба не се среща на никое място другаде.През 1945 година, същият вестник Madera Tribune, оповестява, че четирима риболовци от Масачузетс (Massachusetts), са хванали 12-метров „ звяр “, който приличал на змиорка с глава с форма на бъчва. И това е всичко … Този “звяр ” изчезва без диря.

 q4 2 - Случаи с необикновени риби, които по-късно са изтрити от историята
В публикация от 19 ноември 1976 година, в калифорнийския вестник Desert Sun се оповестява следното: “Днес учените с неспокойствие чакат пратката с тайнствена 4-метрова акула, чиято уста свети в тъмното. Това създание е взето от военноморските води покрай Хавайските острови, откакто се е заплело в кабел на дълбочина 3 000 фута (914 метра). Беше решено, мъртвата акула да се изпрати в аквариум в Уайкики, Хонолулу, а по-късно евентуално ще бъде препратена в аквариум в Сан Франциско. ”Звучи забавно, нали? 4-метрова акула със светеща паст! Тя плавала на дълбочина съвсем километър и инцидентно е открита от военните, по време на работа на същата дълбочина. Звучи не просто забавно, а като начало на някаква фантастична история.И несъмнено, тази акула не се загатва на никое място другаде …Вероятно, това е първото изобретение от хората, на по този начин наречената Широкоуста акула (Megachasma pelagios). Именно тази риба, на 15 ноември 1976 година, моряците от АФБ-14 виждели покрай хавайския остров Оаху на съвсем километър дълбочина.Фигурата на тази акула се съхранява в музея на Хонолулу.

 q5 2 - Случаи с необикновени риби, които по-късно са изтрити от историята
Тази акула наподобява много неприятна и с право може да се назова странна и страшна. Сива и неугледна, само че с голяма уста и продълговато тяло. И тя в действителност има светеща уста. По-точно, тя е покрита с фотофори, чийто искра примамва дребните рибки и планктон в устата й.Откриването на тази риба е един от най-важните моменти от намирането на нови типове от огромни живи същества през ХХ век. Но, тази акула е толкоз рядка, че от този момент са открити единствено към 100 екземпляра.Този случай потвърждава, че “сензационните ” публикации във вестниците за необикновени риби, не постоянно са имитации или цялостни с грешки.Но какво се е случило с рибите, за които вестниците пишели при започване на ХХ век? Защо липсват в историята?Възможно е отговорът да е в елементарна немарливост. Рибите да са гледани с неприятни грижи и хранени с неправилна храна. Те да са умрели, а техните остатъци да са били изхвърлени. И в случай че съществени откриватели са били проучили тези същества, тогава нови типове щяха да бъдат публично открити.Или може би, някой съзнателно се е погрижил тези странни създания да останат незнайни за хората. Или може би, техните тела се намират в някоя загадка частна сбирка.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР