Оказването на натиск за оставки политизира протеста на земеделците, коментира

...
Оказването на натиск за оставки политизира протеста на земеделците, коментира
Коментари Харесай

Йордан Терзийски: Инфлацията у нас достигна нивата отпреди войната в Украйна

Оказването на напън за оставки политизира митинга на земеделците, разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски.

Мотивацията на държавното управление е да реши както проблемите на зърнопроидводителите, по този начин и на българските жители и да няма отражение върху цените на хляба, на млякото и други артикули, сподели Терзийски.

" Правителството подхваща ограничения за обезщетение на производителите. За да бъдат реализирани верните решения, е редно протестиращите да седнат на маса с държавното управление, тъй като когато се слагат ултиматуми и се държат за заложници стабилността, спокойствието и цените, се навежда на мисълта, че има и друго ".

Посочи, че инфлацията в България е достигнала равнищата отпреди войната в Украйна и с цел да продължи да пада, е редно да се взимат решения като това за вноса.

" Призивите за оставка на земеделския министър стартират да пораждат подозрения, че този митинг не е за проблемите на самите производители, а политически. Трябва да водим диалог за метода, по който са субсидирани производителите ".

Според Терзийски сходно напрежение се насажда и по тематиката с мините и дроновете и желаната оставка на военния министър.

" Пак се употребява един случай (дронът край Тюленово), който явно е обикновен за армията. Всяването на боязън в популацията е подсъдно и страховете на хората, било то за тяхната сигурност или за техния самун, не би трябвало да се употребяват за политически дивиденти ", сподели депутатът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР