“Оказва се, че втора работа в България официално имат под

...
“Оказва се, че втора работа в България официално имат под
Коментари Харесай

Как можем да изкарваме допълнителни доходи

“Оказва се, че втора работа в България публично имат под 1% от хората, сочи статистика на Национален статистически институт. Близо 90% от приходите на българите идват от заплата, пенсии и обществени помощи. Инвестициите също са под 1%, а другите източници са към 4%. В същото време се вършат доста изследвания, които демонстрират, че към 30% е делът на сивата стопанска система в България. “ Това съобщи в “Нашият ден “ финансовият специалист Стойне Василев.

“Това, което предлагам, е там, където работим, да се възползваме от варианти за спомагателни планове, което е най-лесното и най-близко до нас. Ако това не е допустимо, можем да потърсим спомагателна работа. Платформите за фрийлансъри да вземем за пример са добра алтернатива за намиране на спомагателни приходи. “, уточни Василев.
 
Според него другото нещо, което можем да вършим, е да организираме някаква дребна комерсиална активност – доста е елементарно човек да си направи онлайн магазин или даже да употребява уеб страниците за разгласи и там да купува и продава.
Още една доста известна активност у нас е така наречен -  Drop shipping - да продаваме без да имаме някаква наличност, като действително стоките се изпращат от различен магазин.
 
Там обаче би трябвало да преценяме доста деликатно уеб страниците, тъй като с изключение на опциите има и доста компании, които се пробват да вършат някакви лъжливи схеми или не са правилни с заплащанията. Трябва да проверим дали компанията е законна и дали уеб сайтът има и други хора, които изкарват спомагателни приходи от него., споделя специалистът.

Какво се случва с приходите на хората в България

“Бих почнал от жилищата, които сега не употребяваме, в някои градове. Да се възползваме от това, което към този момент имаме, тъй като не е толкоз комплицирано да ги отдаваме чартърен. Има компании, които се занимават напълно с този развой.
 
 istock istock
Преди да помислим за покупка на капиталов парцел, които да отдаваме чартърен, може да помислим за тези, които към този момент притежаваме и стоят празни. Статистиката демонстрира, че даже в София близо ¼ от парцелите са празни.
 
На второ място, когато решим да ставаме рентиери, отново да си напишем домашното и да потърсим експерти в тази сфера. Въпреки че наподобява елементарно за доста хора, да си купят парцел и да го дават чартърен, това не по този начин. Цените сега порастват и наемите се задържаха на по-ниски равнища, което понижава и доходността. “, разяснява Василев.

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР