Оказва се, че този толкова прост метод е използван от

...
Оказва се, че този толкова прост метод е използван от
Коментари Харесай

Чеснова вода за неповторим цъфтеж на мушкато и орхидея

Оказва се, че този толкоз елементарен способ е употребен от нашите баби. Освен, че е мощно ефикасен, той е и изцяло безвъзмезден.

Панацея, освен за цъфтежа, само че и превантивно против доста заболявания по всички саксийни растения.

Обработване и поливане с чеснова вода на стайни растения.

След първата обработка цветята стартират да порастват много интензивно. А тези, които не цъфтят по доста, стартират да оформят пъпки. Това не е пресилване, просто пробвайте и ще се изумите от крайните резултати – красиви, здрави и цъфтящи цветя. Какво по-хубаво от това? Радост за очите и душата!

 

 

Ето няколко аргументи, заради които да започнете, да употребявате чеснова вода за стайните ви растения:

Отлична и сигурна отбрана на растенията от нездравословни инсекти, като листни въшки, мухи, акари, а гъсениците и червеите бягат надалеч от миризмата на чесън.

Чесновите фитонциди неотложно отстраняват нездравословните бактерии и гъбички. Полейте почвата с чеснова вода и повече няма да се образува плесен. Ще се отървете от миризмата на плесени.

Ако вашите цветя са податливи на късна мана или ръждива, от които е доста мъчно да се отървете, тогава ги поливайте с чеснова вода – всички ще бъдат здрави и красиви.

Водата от чесън съдържа минерални и биологично дейни субстанции, потребни соли и естествени стимуланти на растежа, които пазят имунитета на растенията.

Как да си приготвите тази вълшебна за растенията вода?

За мушкато (пеларгония) се подготвя по следната класическа скица:

Необходими са ви:

2 огромни скилидки чесън с люспата;

0,5 л. топла вода.

Наситнете скилидките чесън и ги залейте с топлата вода. Затворете буркана с и оставете на място надалеч от директна светлина. Нека се накисва в продължение на два дни.

С готовият извлек полейте тъкмо около коренът на растението.

Много скоро ще се появят нови цветни стъбла, кореновата система ще се укрепи и мушкатото ще се промени фрапантно – необикновено изобилен разцвет. В допълнение, инфузията ще в профил вредителите в почвата.

За орхидеите се подготвя по малко по-различен метод.

Особеността на тези цветя е, че усвояват всичко потребно доста постепенно. Следователно орхидеята ще би трябвало безусловно да се къпе в чеснова вода.

За задачата вземете огромен леген и поставете в него саксията. Внимателно налейте в съда с орхидеи запарката от чесън. Оставете ги да престоят 3 часа в разтвора, тъй че да се напоят добре с него, колкото е допустимо повече. След това извадете саксиите и ги подсушете добре.

Разтвор за отслабена орхидея, която по никакъв метод не искаше да пуска корени.

Необходими са ви: 4-5 скилидки чесън, наситнете ги, след което ги залейте с 200 мл. вода. Оставете да престоят за 1 ден и полейте почвата. Правете това 2 пъти месечно и скоро орхидеята ви ще стартира, да пуска нови корени.

Важно! Не използвайте чесновата вода върху орхидеи, които към този момент са цъфнали, тъй като това ще изсуши цвета.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР