Оказва се, че пандемията е удвоила състоянието на 10-те най-богати

...
Оказва се, че пандемията е удвоила състоянието на 10-те най-богати
Коментари Харесай

Богатите са още по-богати и след пандемията

Оказва се, че пандемията е удвоила положението на 10-те най-богати поданици на планетата, установи отчет на благотворителната организация Оксфам. Документът показва обаче, че бедността в международен мащаб се усилва.

" Има нещо сбъркано в нашата икономическа система ", означи шефът на Оксфам във Англия Дани Срискан-Дараджа във връзка констатациите в отчета " Неравенството убива ".

Той беше оповестен за повторно без нормалните празненства и работни панели в първокласния швейцарски курорт. Онлайн полемиките в Давос тази седмица включват евентуалното развиване на пандемията, справедливото систематизиране на имунизациите и енергийния преход.

" Историята демонстрира, че борбата не взема решение проблеми, а провокира само пагубни последствия. Протекционизмът и унилатерализмът не могат да защитят никого, а в последна сметка нарушават ползите на другите, както и личните ползи на тези, които ги ползват ", сподели президентът на Китай Си Дзинпин.

Оксфам установи, че общото положение на 10-те най-богати е нарастнало от 700 милиарда до трилион и половина $ сред март 2020 и ноември предходната година.

В същото време Мъск е забогатял с 1000 %, до момента в който Гейтс - едвам с 30.

Според Оксфам пандемията е създавала по един нов милиардер съвсем всеки ден, до момента в който ситуацията на 99 на 100 от международното население се е влошило поради локдауни и стопански спадове.

Така още 160 милиона поданици на планетата са се оказали с под 5,5 $ дневно. Оксфам приканва за по-справедливи данъчни режими за капитала и благосъстоянието, като приходите отиват за качествено универсално здравно обслужване и обществена отбрана на всички.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР