Оказва се, че някои от нашите лоши навици могат да

...
Оказва се, че някои от нашите лоши навици могат да
Коментари Харесай

Лошите навици, които могат да донесат неочаквани ползи за здравето

Оказва се, че някои от нашите неприятни привички могат да донесат непредвидени изгоди за здравето ни.

Според американски специалисти тези наши навици, въпреки и неприятни на пръв взор, могат да подобрят качеството ни на живот, написа The Mirror.

Крещене 

Крещенето може да облекчи болката, съгласно проучванията.

Половината от участниците в проучване, извършено от американски учени, са понесли по-леко болката от потапяне на ръката си в ледена вода, крещейки. Останалата половина не са го създали и при тях болката е била по-силна. Други проучвания демонстрират, че ругатните на работното място оказват помощ на чиновниците да се оправят със напрежението и да поддържат взаимност.

Мечти

Навикът да мечтаем постоянно се приема като знак за незаинтересованост и нехайство. Но проучванията потвърждават, че когато мозъкът ни блуждае, мозъкът е в положение на интензивност и също е зает с вземането на решения.

Дъвченето на дъвка

Учените са открили, че дъвченето на дъвка преди осъществяване на избрани задания покачва равнището на О2 в кръвта. Това са структурите на мозъка, които вземат участие в ученето и паметта. Освен това процесът на дъвчене понижава броя на нездравословните бактерии в устата.

Консумацията на шоколад

Редовната консумация на шоколад с високо наличие на какао оказва помощ за възстановяване на когнитивните функционалности, подсилване на сърцето и кръвоносните съдове и понижаване на равнищата на холестерола. Изследванията демонстрират, че единствено 20 грама шоколад са задоволителни, с цел да се получат дълготрайни изгоди за здравето.

Бъркотия

На пръв взор неподреденото бюро допуска сериозна анархия. Американски учени настояват, че бъркотията може да подтиква творчеството. Експериментите демонстрират, че доброволците, които са били в неподредена стая, са имали с 28% повече изобретателни хрумвания от тези, които са се опитвали да се оправят със дилемите си в чиста и подредена стая.

Навикът да не се оправя леглото

Матракът ни може да приюти приблизително 1,5 милиона акари, произвеждащи алергени - на това мнение са откривателите. Следователно, в случай че сутринта не оправите леглото си, в него ще се задържи по-малко влага, което от своя страна ще докара до дехидратация и гибел на паразитите.

Пропускането на душа

Експертите предизвестяват, че ежедневното къпане може да отмие от кожата естествените защитни масла, които я поддържат хидратирана и еластична, както и потребните бактерии, които могат да оказват помощ за предотвратяването на заболявания.

Гризане на ноктите

Децата, които имат навика да гризат ноктите си или да смучат палците си, са с към една трета по-малко склонни да развият алергични реакции. Експертите считат, че несъразмерната непорочност и избягването на излагане на микроби в околната среда може да усили риска на детето да развие алергии.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР