Оказва се, че на един законопроект ще му трябва около ...

Оказва се, че на един законопроект ще му трябва около

ДПС предложи комисия за полицейското насилие в кампанията

Оказва се, че на един законопроект ще му би трябвало към месец, с цел да стигне до разискване в конституционна комисия. Ние предупреждавахме за това още в границите на предходния парламент. Утре ще бъде формирана краткотрайна комисия за правене на правилника за работа на 46-о Народно заседание. Консенсусно решихме в нея да вземат участие по трима народни пълномощници от всяка конституционна група. Правилникът би трябвало да бъде изготвен до края на следващата седмица и да го разгледаме в пленарна зала. 

Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова след приключването на първия председателски съвет в новоизбраното 46-о Народно заседание. 

" Най-евентуално ще се образуват още няколко краткотрайни комисии. Колегите от " Изправи се. БГ! Ние идваме! " оферират още веднъж да има комисия за инспекция. Не знам за какво би трябвало да се случва това, тъй като те разчитаха сякаш на служебното държавно управление да свърши всички ревизии на бившето ръководство. Ще се предложат още комисия за полицейското принуждение по време на митингите от предходната година и комисия " Росенец ". Ще забележим какво ще взе решение пленарна зала ", добави тя. 

" Не сме разговаряли за възможен предстоящ кабинет. Коментирахме казуси, които касаят работата и дневния ред на новия парламент. Ние не знаем наистина ли държавният глава ще насрочи съвещания или незабавно ще връчи мандат за сформиране на държавно управление. Мисля, че изслушване на Янаки Стоилов надали ще се организира на следващия ден, тъй като има уговорки с Висш съдебен съвет. Изслушване на вътрешния министър не се разяснява, само че пък концепция да се сътвори комисия, която да проверява всички случаи на полицейско принуждение по време на предизборната акция. Това предложение създадоха сътрудници от Движение за права и свободи ", разкри Атанасова. 

" ГЕРБ винаги сме били срещу политическото номадство. За нас не е редно някой, който е определен с политическа поддръжка от дадена мощ, да напуща своята ПГ и да съставлява незнайно кого. Не сме обсъждали и тематиката за дата на президентските избори. Не сме обсъждали и въпроса за лятна почивка на депутатите. Най-същественият въпрос е да се разиска тематиката и да има съвещания за ново държавно управление. Ние през днешния ден обявихме, че сме за разговор и не би трябвало да се горят мостовете. Надявам се, че сходен разговор ще има, макар че ние сме съпротива ", сподели още тя. 

" По силата на правилника кворумът се смени и към този момент би трябвало да участват 121 депутати в зала. Кворумът по традиция е вина на ръководещите. Ние сме съпротива и нямаме отношение към кворума ", приключи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-Съюз на демократичните сили. 

Източник: banker.bg