Оказва се, че на един законопроект ще му трябва около

...
Оказва се, че на един законопроект ще му трябва около
Коментари Харесай

ДПС предложи комисия за полицейското насилие в кампанията

Оказва се, че на един законопроект ще му би трябвало към месец, с цел да стигне до разискване в парламентарна комисия. Ние предупреждавахме за това още в границите на предходния парламент. Утре ще бъде образувана краткотрайна комисия за правене на правилника за работа на 46-о Народно заседание. Консенсусно взехме решение в нея да вземат участие по трима народни представители от всяка парламентарна група. Правилникът би трябвало да бъде направен до края на идната седмица и да го разгледаме в пленарна зала. 

Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след приключването на първия председателски съвет в новоизбраното 46-о Народно заседание. 

" Най-вероятно ще се образуват още няколко краткотрайни комисии. Колегите от " Изправи се. БГ! Ние идваме! " оферират още веднъж да има комисия за проверка. Не знам за какво би трябвало да се случва това, тъй като те разчитаха сякаш на служебното държавно управление да свърши всички проверки на бившето ръководство. Ще се предложат още комисия за полицейското принуждение по време на митингите от предходната година и комисия " Росенец ". Ще забележим какво ще реши пленарна зала ", добави тя. 

" Не сме разговаряли за възможен предстоящ кабинет. Коментирахме въпроси, които касаят работата и дневния ред на новия парламент. Ние не знаем дали президентът ще насрочи съвещания или незабавно ще връчи мандат за сформиране на държавно управление. Мисля, че чуване на Янаки Стоилов надали ще се организира на следващия ден, тъй като има задължения с Висш съдебен съвет. Изслушване на вътрешния министър не се разяснява, само че пък концепция да се сътвори комисия, която да проверява всички случаи на полицейско принуждение по време на предизборната акция. Това предложение направиха сътрудници от Движение за права и свободи ", разкри Атанасова. 

" ГЕРБ винаги сме били срещу политическото номадство. За нас не е редно някой, който е определен с политическа поддръжка от дадена мощ, да напуща своята ПГ и да съставлява незнайно кого. Не сме обсъждали и тематиката за дата на президентските избори. Не сме обсъждали и въпроса за лятна почивка на депутатите. Най-важният въпрос е да се разиска тематиката и да има съвещания за ново държавно управление. Ние през днешния ден обявихме, че сме за разговор и не би трябвало да се горят мостовете. Надявам се, че сходен разговор ще има, макар че ние сме съпротива ", сподели още тя. 

" По силата на правилника кворумът се промени и към този момент би трябвало да участват 121 депутати в зала. Кворумът по традиция е отговорност на ръководещите. Ние сме съпротива и нямаме отношение към кворума ", приключи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР