Оказва се,че мантрата за въвличане във войната, ако България достави

...
Оказва се,че мантрата за въвличане във войната, ако България достави
Коментари Харесай

Бивш военен министър даде рецепта как елегантно да върнем Митрофанова в Москва

" Оказва се,че мантрата за замесване във войната, в случай че България достави въоръжение на Украйна, към момента живее в нечии глави. За мен, обаче, е учудващо, че даже един военачалник, някогашен министър председател, някогашен министър на защитата и новоизлюпен водач на нова партия, към момента продължава да се придържа към тази мантра, изоставена даже от новия министър на защитата. Всеки може да си на прави извода, кои ще са членове на новата партия. При съществуването на 35 страни, 28 от които членове на НАТО, обезпечават на Украйна даже тежко въоръжение и ще продължат да го вършат. Те не се опасяват, че ще бъдат въвлечени във войната! "

Това написа на страницата си във Facebook някогашният боен министър Аню Анегелов.

" Тъжно е, че едвам на 42-ия ден от експанзията, България се реши да изпрати бронежилетки и каски, забележете, за мирните украински жители. Предполагам кой и от коя партия е дал този съвет на държавното управление, само че това е извънредно рисково за цивилните. Всеки граждански, облечен с бронежилетка и каска, може да се смята от руснаците за тъй наречените " комбатант " и се трансформира в законна цел за обстрел. Не е нужно да се припомня какъв брой публицисти с бронежилетки с надпис " преса " и с каски бяха убити или ранени.

Явно е, че страхът от ответни дейности на Путин надвива в държавното управление и в ръководещата коалиция. Следователно, настояването на българите за оповестяване на дипломат Митрофанова за " личност нон грата ", няма да бъде осъществено в близко бъдеще. Тя няма да бъде и отзована, което една демократична страна би направила, в отговор на прибирането на нашия дипломат.

Има по- грациозен метод тя да се върне в Москва. Министерството на външните работи на България да намали едностранно класа на шефа на дипломатическото посланичество от дипломат на пълномощен министър. (Чл.14 т.1 от Виенската спогодба ). Така постъпиха Литва и Латвия. Липсата на служба " дипломат " ще последва автоматизирано нейното връщане в Москва. Може би, подобен метод ще бъде по-приемлив за една от партиите в обединението?

Но не хранете огромни очаквания! ", приключва поста си някогашният министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР